Za srce i dušu

PJESME KOJE SRCE DIRAJU Koja vam je omiljena?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Brojne su domoljubne pjesme, ali mi smo odabrali neke od onih koje nas svih spajaju.

Možete li zamisliti zemlju koja nema pjesme koja ju veliča? Domoljubne pjesme sastavni su dio etera, kako u svijetu tako i kod nas. Mi smo izabrali neke koje se uvijek rado pjevaju, neke zbog kojih će vam srce zaigrati.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Moja domovina' Pjesme koje su hrabrile narod i jačale ponos: 'Najvažnija je bila ta poruka, taj inat'

Iako je čujemo samo u vrijeme praznika, priznat ćete da je ovo jedna od najboljih domoljubnih pjesama. Doris Dragović i njezina pjesma 'Dajem ti srce' po mnogima je najbolja domoljubna pjesma koja je nekad ali i danas uvijek bila dovoljno snažna da probudi emocije kod nacije.

'Ruža Hrvatska' pravi je ponos ne samo zemlje već i glazbene industrije. Naprosto je rijedak slučaj gdje domoljubna pjesma toliko zaživi među ljudima da se pjeva i onda kada nije neki nacionalni praznik. Bravo za Prljavo kazalište.

 

'Moja domovina' snažila je ljude devedesetih, no mnogi je i danas smatraju svojevrsnom hrvatskom himnom. Toliko pjevača na jednom mjestu i tolika količina emocija, rijetko se mogu pronaći na jednom mjestu.


Marko Perković Thompson ima cijeli niz pjesama posvećenih domovini, no složit ćete se da je 'Lijepa li si' jedna od najljepših pjesama koje su posvećene Hrvatskoj.

 

Zlatni dukati više nisu na top ljestvicama, ali pjesma 'Ne dirajte mi ravnicu' ne silazi s ljestvica omiljenih domaćih pjesama.


U vrijeme rata redale su se brojne pjesme ali Jura Stublić tada je napravio svevremenski hit. 'Bili cvitak' rado se i danas sluša.

Na festivalu Melodije Hrvatskog Jadrana 1993 Meri Cetinić je otpjevala pjesmu 'Zemlja dide mog' i osvojila 1.nagradu stručnog žirija "Zlatni galeb". Ova pjesma i danas je sastavni dio brojnih druženja. Ovo je pjesma koja spaja ljude.

 

Kad Tomislav Bralić i Klapa Intrade zapjevaju 'Croatio iz duše te ljubim' svi su na nogama, a ruka na srcu. Možete li zamisliti zemlju bez jedne ovakve pjesme?

 

U članku možete pogledati i video s glazbenicima koji govore o domoljubnim pjesmama koje pjevaju. Prilog je snimljen prošle godine povodom dvadesete obljetnice 'Oluje'. Poslušajte njihove emotivne izjave koje su mnoge ganule.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene