bravo!

Matija Cvek će dobiti posebnu nagradu za pobjedničku pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala

Matija Cvek Matija Cvek Foto: Matej Grgić

Pjesma "Ptice" Matije Cveka ove će godine dobiti priznanje i za najemitiraniju festivalsku pjesmu u 2021.

Pobjednička pjesma prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala, „Ptice“ u izvedbi Matije Cveka, ove će godine dobiti priznanje i za najemitiraniju festivalsku pjesmu u 2021. Podaci se odnose na radijska i televizijska emitiranja po službenim podacima HDS ZAMP-a te uvid u streaming brojke na digitalnim glazbenim servisima.

Pogledaj i ovo Marija Šerifović i Matija Cvek - 1 Opasna kolegica! Mariju Šerifović snimili u trenutku kad je Matiju Cveka primila za stražnjicu dok su pjevali, video tog trenutka hit je na TikToku!

Cvekova autorska suradnja s Alanom Dovićem osvojila je stručni žiri Zagrebačkog festivala, a očito i radijske urednike zadržavši se na nacionalnoj HR top 40 listi singlova. Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu bio je šlag na kraju Cvekove sadržajne i uspješne godine. „"Ptice" su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Pjesma živi među ljudima, pjeva se na koncertima, sluša se kad je potrebna, to je ipak najveća nagrada“, iskren je Matija.

Između Cveka i Zagrebačkog festivala postoji posebna veza: „Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i prošlogodišnja pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“. Ove godine, pak, na festivalu će se predstaviti kao koautor Neline pjesme „Sto godina“: „Svakako sam htio da mi pjesma bude prisutna jer mislim da je Zagrebački festival najbolji u Hrvatskoj. Slušan je i gledan, ljudi se trude oko promocije, festivalski je bend odličan i mislim da je to najbolja platforma da se predstavi pjesma.”

Podsjetimo, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja, u 21 sat.

CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač Davor Garić i Sonja Kovač - 2 Davor Garić i Sonja Kovač - 1 Sonja Kovač +5 Sonja Kovač inMagazin Sonja Kovač progovorila o odnosu sa zaručnikom: ''Nisam mislila da takvo nešto može skrivati od mene!''

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Zoran i Snježana Grašo Zoran i Snježana Grašo Tomaž Kavčić Tomaž Kavčić +29 Hana Huljić Grašo Celebrity Grašini roditelji u večernjem provodu sa sinom i snahom Hanom, a bio je tu i njegov vjenčani kum!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene