Surađivao s oskarovcima

U Hrvatsku dolazi svjetsko ime, jedan od najcjenjenijih pijanista uopće, genij Jean-Michel Bernard

Jean-Michel Bernard Jean-Michel Bernard

Jean-Michel Bernard nagrađivani je francuski pijanist i skladatelj, za kojeg je sam Ray Charles rekao da je genij.

Jean-Michel Bernard klavir je počeo svirati već u dobi od dvije godine, a nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles.

Karijera skladatelja počela mu je u animiranim filmovima, iz čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom.

Suradnja s oskarovcima

Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara, kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind...) i Martin Scorsese (Hugo). Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće, nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.

Ove godine Hrvatska će ga imati prilike slušati i gledati 20. studenog, kada će Jean-Michel Bernard nastupiti u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u sklopu programa Hollywood Film Music.

Čast da nastupe uz ovo veliko svjetsko ime imat će Nina Kraljić i Kimiko Ono, a izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurassic Park, Mission Impossible, E.T. i mnogi drugi, ali i neke virtuoznije iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene