Davor Križić Experiment
Davor Križić Experiment Foto: Matej Grgić

U sezoni u kojoj je proslavio svoj 30. rođendan, Jazz.hr je održao finalne koncerte ove sezone.


Jazz.hr je protekle sezone obilježilo veliku, 30. obljetnicu, a unatoč brojnim preprekama zbog pandemije koronavirusa, organizatori s ponosom mogu reći da je proslava rođendana prošla bolje od očekivanog!

Vezani članci Kiss Predgrupa Kissu u Areni Zagreb bit će punokrvni rockeri Dirty Honey Grupa Kiss Kiss sprema veliki rock and roll spektakl u Areni Zagreb!

Na festivalu Jazz.hr/jesen u listopadu prošle godine na zagrebačku pozornicu popeli su se Vladimir Babin, Elvis Penava trio, The Cool Jazz Duo i David Gazarov, Jazz Continuo koji je izveo glazbu Boška Petrovića, Hojsak&Novosel te Lucy Woodward. Na festivalu Jazz.hr je odao počast Ladislavu Fidriju, koji je za svoj 80. rođendan dobio i plaketu za doprinos hrvatskoj glazbi. Uz izložbu Davora Hrvoja "Portreti jazz glazbenika", na festivalu Jazz.hr/jesen održane su i glazbene radionice.

Nakon slavljeničkog 30. festivala Jazz.hr/jesen u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, Jazz.hr sezona nastavljena je 9. studenog prošle godine sjajnim koncertom Matija Dedić Jazz.hr Quinteta. Matiji Dediću je tom prigodom uručena nagrada HDS-a "Miroslav Sedak Benčić" povodom 25 godina njegova skladateljskog rada na području jazz glazbe. Uz genijalnog Matiju Dedića, na pozornici Zagrebačkog kazališta mladih svirali su vrhunski domaći jazzisti. Osim koncerta, u foajeu Zagrebačkog kazališta mladih publika je imala pogledati i retrospektivnu izložbu plakata Jazz.hr-a od proteklih 30 godina.

Outdoor pozornica Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u svibnju ove godine je zahvaljujući festivalu Jazz.hr/proljeće MBZ Open Air bila prepuna događanja. Nastupili su glazbenici iz hrvatske jazz dijaspore. Obradović-Tixier duo, sudionici manifestacije Nove nade jazza "Marjan Marjanović", Alba&Leo, Domagoj Ralašić Home Cookin' Jazz, Paier Valcic Quartet te Grgur Savić i Pitch Shifting Group predstavili su se zagrebačkoj publici od 11. do 15. svibnja na festivalu.

U sezoni u kojoj je proslavio svoj 30. rođendan, Jazz.hr je održao finalne koncerte ove sezone. Na terasi kluba Boogaloo 12. lipnja je nastupio Ivan Kapec 5tet. To je ujedno bila i koncertna promocija njegovog albuma "Crta". Dan kasnije koncert je održao Davor Križić Experiment. Dobitnik nagrade HDS-a "Miroslav Sedak Benčić" za 2020. godinu za skladateljski rad na području jazza, Križić je na ovom koncertu izvodio isključivo vlastite skladbe. Završni koncert, Bireli Lagrene u gostima kod Mate Matišića održao se 14. lipnja u koprodukciji sa Zagreb Guitar Festivalom!

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Nove koncerte Jazz.hr će najaviti uskoro!

Ne čudi što su se svi okretali za Lanom Jurčević, teško ju je bilo gledati u oči zbog hrabrog dekoltea u kojem se pojavila Lana Jurčević Lana Jurčević Lana Jurčević +14 Lana Jurčević

Naša 71-godišnja književnica udaje se za 16 godina mlađeg nakon što se odlučila na razvod dugog braka: "I u meni i u njemu gori želja" Vedrana Rudan - 1 Vedrana Rudan - 2 Vedrana Rudan - 3 +11 Vedrana Rudan - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju