Glazbena poslastica

Počinje Jazz.hr/proljeće: Šest koncerata u četiri dana!

Vanessa Rubin (Foto: PR) Vanessa Rubin (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ratko Divjak (Foto: PR) +0 Vanessa Rubin (Foto: PR) Galerija

Festival Jazz.hr/proljeće počinje danas u Zagrebu, a u četiri dana festivala na pozornici Kontese i u Muzičkoj akademiji nastupit će redom ponajbolja imena domaće i svjetske jazz scene.

Prvog dana festivala, 15. svibnja, u Kontesi će s početkom u 21 sat nastupiti pobjednici natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović”, a iste večeri će nastupiti Ratko Divjak sa svojim kvartetom.

Pogledaj i ovo showbuzz jazz poslastica Izvrsni vokalist našeg podrijetla sa stranom adresom jedva čeka nastupiti u Zagrebu, evo što je publici pripremio

Zadeno Trio je talijanski višestruko nagrađivani jazz trio, a na festivalu Jazz.hr/proljeće nastupit će 16. svibnja u Kontesi s početkom u 21 sat.

Dan kasnije, u petak 17. svibnja na Muzičkoj akademiji u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa će publika imati priliku poslušati sjajnu Vanessu Rubin. Pjevačica će nastupiti s Jazz Orkestrom Muzičke akademije pod vodstvom dirigenta Saše Nestorovića, a koncert počinje u 19:30 sati.

Nakon koncerta legendarne Vanesse Rubin program će se nastaviti u vokalnom stilu u Kontesi gdje publiku očekuje nastup perspektivnih hrvatskih jazz glazbenika uz pratnju jazz tria. Za nastup ih je pripremila pjevačica i pedagoginja Lela Kaplowitz.

Black Art Jazz Collective je posvećen pronalaženju novih smjernica u jazzu kao važnoj afroameričkoj umjetničkoj formi. U Zagreb stižu 18. svibnja, a koncert će u Kontesi početi u 21 sat. U nedjelju 19. svibnja će se u dvorani HDS-a s početkom u 11 sati održati glazbena radionica Black Art Jazz Collectivea.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

Ulaznice za proljetno izdanje Jazz.hr-a u prodaji su putem sustava ulaznice.hr

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) +2 Kate Middleton i princ Harry (Foto: Getty Images) Celebrity Nakon tjedan dana čekanja: Kate Middleton i princ William napokon su upoznali nećaka Archieja!

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene