INmusic

Florence and the Machine na InMusicu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Englenski indie rock bend Florence and the Machine (Florence + Machine) još je jedan od 'headlinera' koji će početkom ljeta premijerno s novim albumom nastupiti na 10. jubilarnom izdanju INmusic festivalu na zagrebačkom jezeru Jarun.

"Florence Welch, karizmatična i talentirana kantautorica, te jedna od najcjenjenijih i najpopularnijih glazbenih umjetnica novije generacije predvodi dugoočekivane Florence + the Machine u njihovom prvom posjetu Hrvatskoj", objavio je organizator festivala, koji će se na Jarunu održati od 22. do 24. lipnja.

Pogledaj i ovo Nick Cave i Bad Seeds na INmusicu - 1 Sjajna atmosfera! INmusic: Nick Cave i Bad Seeds ponovno oduševili zagrebačku publiku

A na INmusicu nastupit će i...

Gostovanje Florence + the Machine na INmusic festivalu, po riječima organizatora, bit će jedno od njihovih rijetkih nastupa u Europi, a hrvatska publika će među prvima imati priliku uživo čuti i novi materijal s njihovog albuma "How Big How Blue How Beautiful".

Florence + Machine pridružuju se dosad objavljenim izvođačima na InMusicu, među kojima su škotski band Franz Ferdinand, britanski alt rockeri Placebo, londonska electro pop atrakcija La Roux, škotska kantautorska zvijezda Paolo Nutini, rockeri iz Kalifornije Black Rebel Motorcycle Club, američki indie bend Death Cab For Cutie, islandski sastav Of Monsters and Men i drugi.

Organizatori namjeravaju nulti dan, koji je dosad bio svojevrsno zagrijavanje za dva redovna dana festivala, zamijeniti punim programom redovnog festivalskog dana, pa će na taj način festival prvi put trajati puna tri dana. Taj glazbeni događaj, koji se u devet godina postojanja našao u društvu najvećih i najuglednijih open-air festivala, iduće godine se s otoka Mladosti i Trešnjevke širi na otok Univerzijade, gdje organizator namjerava proširiti kamp za posjetitelje.

Na INmusicu su dosad nastupila neka od najvećih glazbenih imena - od Morrisseya i Franza Ferdinanda, koji su bili glavni izvođači prvog izdanja, do Iggy Popa & The Stoogesa, Nicka Cavea & The Bad Seedsa, Prodigyja, Mobyja, Massive Attacka, Kraftwerka, Jamiroquaija, New Ordera, Arctic Monkeysa i mnogih drugih zvijezda.

Proteklo izdanje ponudilo je nastup jednog od najvećih imena suvremene glazbe The Black Keysa, legendarnih Pixiesa, psihodeličnih MGMT-a, iznimno popularnih Britanaca Foalsa, The Fratellisa iz Škotaske te mnogih drugih.

Festival je lani posjetilo čak 70.000 ljudi, koji su u tri dana boravili na Otoku mladosti, i 4.000 kampera, a svi oni su došli iz više od 50 zemalja. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene