Pokreni se

Ivan Antunović: “Energija koju dobivamo povratno od vježbača je neopisiva'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nekoliko posljednjih mjeseci Hrvatska je u pokretu. Kroz nacionalni projekt Pokreni se vježbale su stotine vježbača diljem Hrvatske.

Stručni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba zadao je pravu muku mnogima koji su isprobali kružni trening, no kući su ipak išli s osmijehom na licu. Posebnu pažnju vježbača privlači poletni trenerski tim pod vodstvom Ivana Antunovića. Ovaj Požežanin profesionalni je rukometaš i student KIF-a koji uz kolege Doru Puljić i Marina Ivnačića ne krije zadovoljstvo dosadašnjim vježbanjima.

Pogledaj i ovo Meghan Markle, princ Harry, kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Čudno objašnjenje Oni to ozbiljno? Harry i Meghan ignorirali kraljičin poziv u Škotsku zbog poprilično smiješnog razloga

“Energija koju dobivamo povratno od vježbača je neopisiva. Kad smo kretali u projekt nismo ni sanjali kakvo ćemo iskustvo dobiti. Promicati aktivnost i zdrave navike zadaća je svih nas studenata KIF-a, a vjerujem da ćemo i ovim projektom pridobiti mnoge nove kolege!” – Izjavio je Ivan Antunović.

'Ja sam sada bivša sportašica, no svoju djecu guram prema sportu'

Naporni treninzi po paklenim vrućinama koje vladaju ovog ljeta ne predstavljaju problem profesionalcima koji kroz projekt savjetuju vježbače kako treba vježbati te što je najbolje upravo za njih. “Posebnu pažnju poklanjamo vježbačima s obzirom na vrućine koje nas prate. Savjetujemo da vježbate u ranim jutarnjim satima ili pak predvečer kad sunce padne. Izaberite nešto što vam najbolje dogovara i što vam neće predstavljati preveliki napor. Do sada imamo odlična iskustva i mogu reći da su sve dobne skupine usvojile naš kružni trening. Nadam se da će neke od vježbi provoditi i kod kuće!” – izjavila je trenerica Dora Puljić.

Svi oni koji žele, poput trenerskog tima, postati stručnjaci te biti podrška aktivnim i rekreativnim sportašima u različitim sportskim područjima, Kineziološki fakultet iz Zagreba poziva na upis redovitog i izvanrednog strucnog studija za izobrazbu trenera. U okviru jesenskog upisnog roka, sukladno slobodnim upisnim mjestima, budući studenti SCIT-a mogu izabrati obrazovanje u kondicijskoj pripremi sportaša, fitnesu, sportskoj rekreaciji te raznim sportskim usmjerenjima na izvanrednom stručnom studiju i sportskoj rekreaciji na redovitom stručnom studiju. U školarinu je uključena mogućnost korištenja svih dvorana, sportskih terena i opreme KIF-a. Završetkom studija postajete stručni prvostupnik (baccalaureus) trenerske struke te time ispunjavate zakonske uvjete za samostalni ili nesamostalni rad u klubu, sportskom društvu, fitness centru… Prijave za redoviti i izvanredni stručni studij za izobrazbu trenera traju od 31.8. do 4.9.2015. godine. Prijave se vrše putem www.postani-student.hr i predajom potrebne dokumentacije osobno ili preporučeno poštom na Kineziološki fakultet u Zagrebu. Sve potrebne informacije i obrasci dostupni su na službenoj internetskoj stranici Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Projekt Pokreni se, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, a pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a se nastavlja. Idući grad u kojem se održava je Vukovar 18. kolovoza. U Zagrebu će se finale projekta održati u subotu, 12. rujna na Europskom trgu u kao jedan od događaja u okrviru Europskog tjedna sporta kojeg je najavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Prvi ETS održat će se od 7. do 13. rujna 2015. godine. Središnji događaj u Hrvatskoj najavljen je za subotu, 12. rujna, kada će se na zagrebačkom jezeru Bundek održati cjelodnevne sportske aktivnosti za sve građane.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje, poklon paket NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su itekako kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazini Men's Health, Lijepa i aktivna i Cro LIFE očekuju vježbače.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene