3. veljače

Dream Theater stižu u Zagreb!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

DREAM THEATER su najavili prvi dio europske turneje povodom izlaska novog albuma! Europski dio turneje počinje 15.siječnja i traje do 24. veljače 2014. godine. U planu je sjevernoamerički nastavak turneje u ožujku.

U sklopu svjetske turneje posjetit će i Zagreb, 3. veljače 2014. godine! U KC Dražen Petrović održat će koncert na kojemu će definitivno biti odsvirano jako puno nota briljantno uklopljenih u savršenu cjelinu.

DREAM THEATER, John Petrucci na gitari, John Myung na bass gitari, James LaBrie kao vokal, Jordan Rudess za klavijaturama i Mike Mangini za bubnjevima, su bend s jednom od najvećih svjetskih turneja tokom koje su kroz 14 mjeseci (2011-2012.) imali 110 koncerata u 34 zemlje.

Tom turnejom su promovirali svoj jedanaesti studijski album A Dramatic Turn Of Events. Grammyem nominirani metal divovi sad su najavili prvi dio europske turneje koji započinje 15. siječnja u Portu u Portugalu.

Na nadolazećoj turneji će posjetiti 30 gradova u 16 zemalja. Također, u ožujku bend planira posjetiti Sjevernu Ameriku. Ovom turnejom promoviraju novi studijski album koji izlazi 24. rujna. Nakon skoro 3 desetljeća karijere, prvi put svoj album nazivaju po sebi - DREAM THEATER.

Pretprodaja ulaznica za najveće fanove, isključivo putem službene stranice www.dreamtheater.net počinje već u utorak, 25.6.2013. Direktna poveznica za pretprodaju ulaznica je: http://www.dreamtheater.net/tourdates/?event=33340.

Dream Theater ponosno najavljuju kako će putem službene web stranice biti dostupni i posebni VIP paketi. VIP paketi (ovisno o tipu paketa) uključuju ulaznicu za koncert, ekskluzivno upoznavanje s članovima benda, osobno fotografiranje s bendom, limitirani potpisani poster s turneje, poseban poklon te puno više. Informacije o VIP paketima dostupne su na www.dreamtheater.net, a za zagrebački koncert paketi će biti dostupni na http://www.dreamtheater.net/tourdates/?event=33371.

Redovna prodaja ulaznica za večer s Dream Theaterom (an evening with Dream Theater) u KC DRAŽEN PETROVIĆ počinje u petak, 28.6.2013. u 10:00 sati na svim Eventimovim prodajnim mjestima te online na www.eventim.hr.
Cijena ulaznice iznosi 250 kuna.

Osnovani 1985. godine, postali pravi metal divovi!

DREAM THEATER album je snimljen u studiju Cove City Sound u New Yorku. U produkciji i inženjeringu su zajedno sudjelovali John Petrucci i Richard Chycki (Aerosmith, Rush). Album označava briljantno novo poglavlje ovog oduvijek smjelog benda. Ovo je prvi album na kojem je od samog početka, u kompletno kreativnom procesu stvaranja (pisanja i snimanja), sudjelovao bubnjar Mike Mangini. Mike Mangini se bendu pridružio 2010. godine.

'Svaki novi album vidim kao priliku za ponovni početak', kaže Petrucci. 'Prilika da se poboljša pravac u kojem se trenutno djeluje ili za krenuti potpuno u novom smjeru. Ovo je prvi istoimeni album u našoj karijeri, a nema ničega drugog čega se mogu sjetiti što je jače za potvrdu glazbenog i kreativnog identiteta. Potpuno smo uklopili sve elemente po kojima smo jedinstveni, od epskog opsega glazbe i intenzivnosti do atmosferičnosti i slikovitosti. Nevjerojatno smo uzbuđeni u vezi DREAM THEATER albuma i jedva čekamo da ga svi čuju.'

Progresivni metal bend Dream Theater osnovali su John Petrucci, John Myung, i Mike Portnoy 1985. godine pod imenom Majesty. Nekoliko puta promijenjen je pokoji član benda, a do 2010. godine trojica suosnivača su se cijelo vrijeme držali zajedno, uključujući još Jamesa LaBriea i Jordana Rudessa. U rujnu 2010. Mike Portnoy je izašao iz benda. Dream Theater su već u listopadu održali audiciju te odabrali izvanrednog Mikea Manginia.

U 2012. godini bend je prvi puta nominiran za Grammya za pjesmu “On The Backs Of Angels” u kategoriji najbolje hard rock/metal izvedbe. Pjesma je bila prvi singl s njihovog jedanaestog studijskog albuma A Dramatic Turn Of Events (Roadrunner Records 2011.), a ušla je na čak 14 svjetskih top 10 ljestvica (uključujući i prestižnu Billboard top ljestvicu). Dream Theater su 2012. godinu zaokružili ogromnom svjetskom turnejom. Do danas su ovi legendarni progresivni metal majstori prodali više od milijun CD-a i DVD-a. U rujnu 2013. izlazi njihov novi album!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene