Tour de zur

Zvijezda u usponu - Kwabs

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Seriju video intervjua s glazbenicima sa oba festivala otvaramo danas s mladim i iznimno perspektivnim britanskim soul vokalistom – Kwabs – koji je imao čast otvoriti Dimensions ispred već etabliranih Caribou i Darkside.

Kako ste se osjećali svirajući u amfiteatru starom 2000 godina?
'Čudesno je! Došao sam ranije danas, pogledao sam i bio toliko impresioniran viđenim. Bilo je prelijepo, ima toliku povijest, toliko godina, toliko toga… Nastupajući u tom prostoru, noću, u cijeloj toj atmosferi, bio je za mene poseban trenutak'.

Pogledaj i ovo showbuzz Tour De Žur VIDEO Intervju: Andrew Ashong, veliki glazbeni talent Outlook festivala

Prije nastupa, imate li ikakve rituale, nešto posebno što bi s nama podijelili?
'Volim imati pola sata samo za sebe, tada ne razgovaram ni sa kim, samo se pripremam. Jer, kad izađete pred publiku, druga ste verzija sebe od onoga što ste prije izlaska pred publiku, tako da treba malo koncentracije…'

Na koji način (druga verzija)?
'Nastupate s drugom personom, ona je dio vas, ali je verzija sebe koju želite da svijet vidi i treba biti malo drugačija i odvojena od one u vašoj dnevnoj sobi ili družeći se s prijateljima. Tako da treba malo vremena da se uživite u to'

Koja je razlika između vas prije i vas poslije?
'Mnogo pjevanja… Pjevam cijelo vrijeme, ali mislim da stvarno predstavljam verziju sebe koja je napravila ove pjesme. Druga verzija mene doma je ona koja je daleko od javnosti i pokušava živjeti svakodnevni život'. 

Malo o utjecaju glazbe, fuziji koju stvara…

'Mislim da sva glazba dolazi iz različitih mjesta, ponekad je to samo osjećaj, ponekad je riječ, ponekad pokušavate sagraditi svijet oko pjesme, ali sve dolazi iz srca. Sve stvari pokušavam prikazati stvarnima, na jedan ili drugi način, jer ako nisu stvarne, morate ih staviti na jednu stranu. Ali ja ih uvijek želim izvesti i prikazati na jedan malo alternativan, malo neobičan način i to je… Mislim da je to gdje se fuzija događa – pokušavati raditi stvari koje su naposljetku tradicionalno dobre kvalitete, ali da imaju individualni karakter'.

Koliko je teško ili lako raditi interpretaciju pjesme koja ti puno znači (op.a. obrada Jamesa Blakea – The Wilhelm Scream)?
'Mislim da je lako kad voliš original, i samo želiš poštovati original, ali također imati svoj vlastiti izražaj. Veliki glazbeni utjecaji danas su ljudi koji kroče svoj put, koji rade što rade, a ne možete zamisliti da bi to netko drugi radio bolje'.

Pjevaš li pod tušem?
'Možda malo… Pjevam stalno, ne mogu si pomoći'.
U autobusu?
'Svugdje, nekako me to diže gore'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene