Ne propustite!

Crna Kuća stiže u Krapinu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Krapinu stiže Crna Kuća!

Kazališna senzacija za koju se traži karta više, hit koji je spojio hrvatsku tradiciju i povijest sa žestokim suvremenim ritmovima, spektakl Crna kuća - mjuzikl u boji autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka 04. travnja 2013. godine stiže u Krapinu, u Srednjoškolsku sportsku dvoranu u sklopu ovogodišnjeg Festivala glumaca.

Pogledaj i ovo showbuzz Divna gesta Radostan dan u prihvatilištu za beskućnike uz Crnu kuću!

Tako će i Krapina dobiti jedinstvenu priliku vidjeti rasplesane franjevce i opatice, srednjovjekovni pokret otpora i paljenje posljednje kaptolske vještice i još mnoštvo trenutaka koji ostavljaju bez daha u ovoj priči koja je 16. stoljeću dala neke drugačije obrise, kakvi se ne mogu pronaći u povijesnim knjigama.

'Mjuzikl Crna kuća je urnebesan scenski uradak sa elementima stvarnosti, komedije, ljubavi i naivnosti, uz naglašeni ritam i izuzetnu glazbu. Gledatelji su to prepoznali i neki nam se već vraćaju natrag jer, kako kažu, moraju sve to još jednom doživjeti. Ponosan sam što je prvo gostovanje Crne kuće baš u Zagorju, u Krapini, jer tamo žive vrijedni ljudi s izuzetnim senzibilitetom za umjetnost i kulturu, i uvjeren sam da će ovu starinsku zagrebačku priču prihvatiti kao svoju', ističe autor Ladislav Prežigalo.

Energični mladi ansambl uz pratnju benda uživo, zarazna originalna glazba koja reda hit za hitom, koreografije koje su hrvatskom folkloru podarile neku novu dimenziju, urnebesni humor, više od 120 raskošnih kostima, i još brojna iznenađenja donosi ovaj mjuzikl, koji je oduševio publiku i stručnu javnost, a za njega je već iskazan i interes iz regije i dalekih zemalja.

CRNA KUĆA originalno je djelo autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka, oživljeno pod redateljskom palicom svjetski poznatog koreografa i redatelja Igora Barberića. Dramaturg mjuzikla je Igor Weidlich, a pojačanje je stiglo i s Broadwaya – glazbeni ravnatelj Seth Weinstein polirao je glasove i vokalne aranžmane. Za spektakl je zaslužna nezavisna B Glad produkcija, koja je prodrmala regiju uspješnicom Footloose. U glavnim ulogama zasjat će već uigrana glumačka postava, glumice Dunja Fajdić i Marija Kolb te glazbenica Antonia Barišić. Glavnog pozitivca utjelovljava Hrvoje Foretić, a negativca briljantni Damir Kedžo.
Ulaznice za ovu izvedbu Crne kuće mogu se kupiti u pretprodaji u Pučkom otvorenom učilištu Krapina po cijeni od 70 kuna.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene