je li ovo pravedno?

"Zašto Englezi odmah idu u finale?" Gledatelji Eurosonga nezadovoljni zbog favoriziranja koje traje već 24 godine!

Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Olly Alexander, Eurosong 2024. Marcus & Martinus, Eurosong 2024. ISAAK, Eurosong 2024. +19 Olly Alexander Galerija

Društvene mreže preplavili su komentari nezadovoljnih gledatelja Eurosonga zbog izravnog plasmana Velike Britanije u finale.

Nakon prvog polufinala Eurosonga, društvene mreže vrve reakcijama na izvođače, a osim što mnogi već predviđaju pobjedu našem predstavniku Baby Lasagni, dio gledatelja je posebno nezadovoljan jednim predstavnikom.

Pogledaji ovo Baby Lasagna Celebrity Baby Lasagna jednom je rečenicom raspametio Hrvate: "Nadam se da ste zadovoljni, da ste ponosni i..."

Naime, mnogi su se pobunili zbog izravnog plasmana Velike Britanije u finale Eurosonga, nakon što je njihov ovogodišnji predstavnik Olly Alexander s pjesmom "Dizzy" nastupio u prvom polufinalu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

"Zašto Englezi odmah idu u finale?" zapitali su se nezadovoljni gledatelji, a odgovor se krije u pravilu koje postoj već 24 godine.

Mislite li da je Velika Britanija ove godine zaslužila direktan plasman u finale Eurosonga?

  • Ne, nikako!
  • Da

Ukupno glasova:

Naime, Velika Britanija je dio takozvane "velike petorke" Eurosonga, koju uz njih čine još Italija, Francuska, Španjolska i Njemačka, a svi oni imaju izravan plasman u finale.

Ovo pravilo uvedeno je 2000. godine, kako bi favoriziralo zemlje koje najviše financijski pridonose Europskoj uniji televizija. Tada su članice bile četiri zemlje, a 2010. pridružila im se i Italija.

Pogledaji ovo showbuzz Zanimljivosti Evo zašto Bosna i Hercegovina ne sudjeluje na Eurosongu već osam godina, a sjećate li se tko ih je predstavljao zadnji?

Također, svake godine izravan plasman u finale ima i zemlja koja je prethodne godine pobijedila na Eurosongu, a ove je godine to Švedska. Njihove predstavnike Marcusa & Martinusa, kao i predstavnika Njemačke ISAAKA također smo imali priliku poslušati u prvoj polufinalnoj večeri. Ovo je i prvi put da zemlje članice "velike petorke" nastupaju u polufinalima i dosad smo ih imali priliku uživo čuti i vidjeti tek u finalu natjecanja.

Treba li ukinuti previlo o direktnom plasmanu "velike petorke" u finale Eurosonga?

  • Da, jer nije fer prema predstavnicama drugih zemalja
  • Ne, zaslužili su to

Ukupno glasova:

Inače, Hrvatska je ove godine glavni favorit za pobjedu na Eurosongu, a kakvo je stanje na kladionicama nakon prvog polufinala, provjerite OVDJE.

Pogledaji ovo Electric Fields Zanimljivosti "Što oni rade na Eurosongu?" Gledatelji se ovo iznova pitaju od 2015. godine, a evo i objašnjenja!

Drugo polufinale Eurosonga je u četvrtak 9. svibnja, a veliko finale je u nedjelju 11. svibnja.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Windows95man, Eurosong 2024. Windows95man, Eurosong 2024. Windows95man, Eurosong 2024. Windows95man, Eurosong 2024. +18 Windows95man, Eurosong 2024. Celebrity Na ovakve prizore gledatelji Eurosonga nisu se mogli pripremiti, a upozoravamo vas i da nisu za svačije oči!

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna Baby Lasagna Baby Lasagna Baby Lasagna +28 Baby Lasagna Celebrity Objava na stranicama Eurosonga zabrinula Hrvate: "Hoće li oštetiti najveće favorite?"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene