jeste li pogledali?

Odličan početak četvrte sezone hit-serije zaista obećava: Hoće li ovo biti najbolja dosad?

True Detective, Jodie Foster True Detective, Jodie Foster Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 True Detective, Jodie Foster Galerija

Napokon je stigla prva epizoda četvrte sezone popularne serije True Detective, ovoga puta pod nazivom True Detective: Night Country, te sa sjajnom glavnom glumicom Jodie Foster.

2019. godine bio je zadnji put kada smo imali priliku gledati odličnog Mahershalu Alija kao glavnog detektiva u True Detectiveu, te moram priznati da sam u potpunosti smetnula s uma da će četvrta sezona uopće ugledati svjetlo dana.

 

Serija ''True Detective'' vam je:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Samo nekoliko tjedana prije početka četvrte sezone uočila sam trailer s Jodie Foster koji me kupio na prvu. Prije svega to što je napokon glavni lik ženski te zbog same atmosferičnosti koja je i inače prisutna u ovom serijalu. Kao i prethodnih godina, glavni kreator serije ostao je Nic Pizzolatto, ali se dogodila velika promjena u scenarističko-redateljskom sektoru jer je Pizzolatto prepustio taj veliki dio redateljici Issi López.

Prva nas epizoda postavlja u izmišljeni grad Ennis na Aljasci baš u trenutku kada se dan pretvara u šezdeset dana noći. Sama činjenica da odmah u startu znamo da ćemo gledati seriju koja je u mraku dovoljno vas zaintrigira te doprinosi žanru misterije ubojstva.

Temelji koje nam López postavlja u samom startu sa zanimljivim slučajem koji pogodi maleni gradić, dovoljno su jaki i intrigantni da odmah jedva čekate drugu epizodu. Od starta serija koketira s nadnaravnim elementima koji imaju novi sloj čudnovatog zbog same činjenice da je radnja postavljena u izoliranom gradu bez sunčeve svjetlosti narednih mjesec dana.

Scenaristički je prva epizoda odlično postavila odnose među glavnim likovima te se čak da naslutiti i njihova pozadina kroz samo nekoliko replika ili detalja, što je odlika kvalitetno napisanog scenarija. Atmosfera u seriji je, kao i uvijek, briljantno kreirana. Tajne zakopane duboko ispod debelog snijega misterioznog grada, hladnoća koju osjetite među likovima prenosi se iz surovog eksterijera te zanimljiv odabir likova čine da se u potpunosti prepustite misteriji kojoj smo tek zagrebali površinu.

Fantastična Jodie Foster dobila je priliku igrati glavnu detektivku Liz Danvers u True Detective: Night Countryu. Kao i obično, Foster je odličan izbor za kompleksan ženski lik koji je na površini hladan, ali već se da naslutiti pri kraju prve epizode da tek trebamo vidjeti njezino pravo lice. Uz Foster, gledamo i odličnu Kali Reis koja je iz svijeta boksa prešla u glumačke vode te u ovoj seriji utjelovljuje lik Evangeline Navarro. Njezin lik već na prvu je dominantan, neshvaćen, ali po meni i najintrigantniji za sada. Ostatak glumačke ekipe koju imamo priliku vidjeti u prvoj epizodi je također odličan, te se nadam da neće razočarati u nadolazećim epizodama.

Prva epizoda nove sezone True Detectiva počela je snažno, zanimljivo, odličnim scenarijem te još boljom glavnom junakinjom.

Od početka vas priča u potpunosti uvuče unutra, osjetite jezu koja prolazi kroz mračno mjesto Ennis te vas likovi zaintrigiraju da želite znati još više o njima. Odličan početak četvrte sezone zaista obećava te imam predosjećaj da će ovo biti jedna od najboljih, ako ne i najbolja sezona franšize True Detectivea.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene