za nasmijati se i opustiti!

Svaka preporuka za nesavršenu horor komediju koja je krvava, super zabavna, te pomalo suluda

Nicolas Cage, Renfield Nicolas Cage, Renfield Foto: Profimedia

Kad sam pogledala trailer za film Renfield i vidjela da Nicolas Cage utjelovljuje Draculu, niti jedna druga informacija o filmu mi više nije bila potrebna.

Cage je odigrao Draculu upravo onako kako bi i zamislili da će odigrati taj lik, a možda i još malo više. Renfield je nesavršena horor komedija koja je krvava, super zabavna, te pomalo suluda.

Pogledaj i ovo Nicolas Cage i Riko Shibata pobijedili predrasude Nisu im davali previše šanse zbog razlike od 31 godinu i njegova četiri propala braka, no sada njihovoj sreći nema kraja!

Producent i redatelj Chris McKay za film Renfield je bio inspiriran likovima iz romana Dracula iz 1897. godine. Osim inspiracije za likove, sve ostalo je groteskni, ali zabavni, prikaz priče o Renfieldu i Draculi u modernoj današnjici. McKay je napravio ovaj film u savršenom trenutku kada novim generacijama treba svjež i moderan pogled na čudovište za kojeg su nekada čuli, ali koji ne odgovara današnjim točkama gledišta. Tako je Renfield zapravo film koji govori o samoosnaživanju, oporavku od traume, narcizmu, i suočavanju sa svojim strahovima. Chris McKay je napravio film o Draculi koji i nije u potpunosti film o Draculi već o ozbiljnim temama koje muče današnje društvo, ali ih je povezao na komičan, groteskan, i zabavan način. U ovom filmu imamo priliku upoznati princa tame, Draculu, kroz oči njegovog vjernog sluge Renfielda koji shvaća kako ipak želi biti nešto više u svom životu nego samo podanik svog zlog šefa.

Scenaristički je priča jasna, zabavna, te na klasično holivudski način na trenutke ima suhoparno optimističan dijalog koji nagovještava sretan završetak. Redateljski je film potpuno lud, ali na dobar način. McKay sa ultra brzom montažom, komičnim borbama koje nalikuju više na strip nego na ozbiljno suočavanje s jednim od najstrašnijih čudovišta ikada, te zanimljivim vođenjem priče, uspio je napraviti zabavan trash film od sat i pol.

Iako na prvu zvuči ironično, najživahniji lik u filmu je lik Dracule koji igra neponovljivi Nicolas Cage. Cage je zapravo glumac koji vrlo često igra samog sebe. U Renfieldu jasno odaje počast legendarnoj izvedbi Bela Lugosija kao Dracule u filmu iz 1931. godine. Cage Draculu igra uvijek s punom snagom, pretjerano, i s dozom ironije. On se definitivno ističe od drugih likova, te iako film nije nužno o Draculi, Nick Cage preuzme središte pozornosti.

Vidi se kako mu je bilo veoma zabavno igrati lik legendarnog čudovišta, pa smo i u ovom filmu dobili od Nicka Cagea upravo ono što i priželjkujemo od njega, odličan trash, pretjeranu mimiku, i cageovski šarm.

Nicholas Hoult utjelovio je lik Renfielda, Draculinog odanog slugu koji se odlučio izvući iz ralja svog monstruoznog šefa, te stvoriti bolji život za sebe. Hoult je odlična protuteža ekstravagantnoj glumačkoj igri Cagea. On uvjerljivo igra tužnog i izgubljenog Renfielda, dok u isto vrijeme ima sjajan komični tajming. Hoult, kao i Cage, uvjerljivo igraju svoje nadnaravne likove, što se nažalost ne može reći za ostalu glumačku podjelu.

Renfield je trash horor komedija koja je idealna za kino nedjeljom. Iako je priča napravljena tako da se ne vežete niti za nju niti za likove, ona vas iskreno zabavi.

Previše se stvari dogodi u samo sat i pol, te film nažalost ne može uspješno izbalansirati sve to što se dešava odjednom, ali Renfield ima neki svoj šarm koji je teško objasniti riječima. Cage kao Dracula je nešto što nisam znala da će se ikada dogoditi, ali moram priznati da mi je iznimno drago što sam imala priliku gledati upravo njega kao jednog od najlegendarnijih čudovišta. Ovo nije najkvalitetnijih film koji ćete pogledati, ali je zaista dovoljno zabavan i lud da možete istinski uživati u njemu.

Renfield vas neće emotivno i mentalno izmoriti, a u sat i pol ćete se sigurno iskreno nasmijati i opustiti.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene