Imao je 11 godina

Rijetki znaju da se ispod maske omiljenog lika krio dječak bez nogu, pogledajte kako izgleda 40 godina kasnije i što danas radi!

Matthew De Merrit Matthew De Merrit Instagram 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew De Merrit Matthew De Merrit kao E.T. i Drew Barrymorre Henry Thomas (Foto: Profimedia) Henry Thomas (Foto: IMDB) Henry Thomas (Foto: IMDB) Henry Thomas (Foto: IMDB) +0 Henry Thomas (Foto: IMDB) Galerija

Ekipa filma "E.T." ponovno se okupila i to nakon 40 dugih godina povodom okrugle obljetnice.

Mnogi se još dobro sjećaju i dan danas rado pogledaju holivudski blockbuster iz 1982. godine naziva "E.T.", a upravo se njegova glumačka ekipa, zajedno s redateljem Stevenom Spielbergom okupila ponovno nakon 40 godina.

Bilo je to na festivalu The Turner Classic Movies u Los Angelesu povodom 40. obljetnice prikazivanja, a među njima je bio i Matthew De Merrit, jedan od troje glumaca koji su proveli vrijeme unutar odijela legendarnog E.T.-ja.

Matthew, koji je rođen bez nogu, imao je samo 11 godina kada je pozvan da utjelovi malenog vanzemaljca, a snimio je neke od njegovih najdužih scena. Na festival je stigao na skateboardu pomoću kojeg se kretao dok se družio sa Spielbergom i drugim glumcima, uključujući Dee Wallace, K.C.-ja Martela i Roberta MacNaughtona.

Njegovu najnoviju fotografiju pogledajte OVDJE

Matthew je glumio E.T. ispod glomaznog gumenog kostima, a osim njega u njemu su se našle još dvije osobe patuljastog rasta 'Little Pat' Bilon Tamara De Treaux.

Posljednjih se 40 godina povukao iz javnosti, točnije odmah nakon izlaska filma, ali je u intervjuu za britanski The Mirror 2002. godine godine, povodom 20. godišnjice filma, objasnio kako je dobio ulogu.

Matthew je otkrio kako je u to vrijeme bio na fizikalnoj terapiji u medicinskom centru UCLA, kada je Universal Studios stupio u kontakt s njegovim liječnicima i to u želji da pronađu ljude koji će stati u gumeno odijelo koje se koristilo na snimanju.

"Morao sam isprobati odijelo, uzeli su mi sve mjere i snimili kako hodam na rukama. Nisam siguran što su mislili kad su me vidjeli dolje. Nikada nikome nisam pokazao da mogu hodati na rukama, i ne vidim kako su mogli pomisliti da se mogu udobno smjestiti u kostim i hodati okolo i uvjerljivo glumiti vanzemaljaca, ali nekako je dobro ispalo", izjavio je tada.

Matthew se kasnije pojavio u još nekim SF filmovima, predavao je engleski na koledžu i igrao je košarku u kolicima. Nakon snimanja je neko vrijeme ostao u kontaktu s Henryjem Thomasom, koji je glumio Elliota, i Robertom MacNaughtonom, koji je glumio Elliotovog starijeg brata Michaela, ali se grupa tijekom godina udaljila.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina i Marko Tolja - 6 Severina i Marko Tolja - 1 Severina i Marko Tolja - 3 Severina i Marko Tolja - 4 +25 Severina i Marko Tolja - 2 Celebrity Pogledajte zbog koga je Severina završila na rubu suza na proslavi rođendana, taj trenutak ju je posebno dirnuo!

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Rozga +0 Jelena Rozga Celebrity Rozga u utegnutoj haljini okrenula leđa kameri pa pokazala raskošnu pozadinu: "Slika govori više od tisuću riječi"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene