Hrabro i odvažno

Oni stvaraju nova pravila odijevanja: Tko su modni ekscentrici domaće javne scene?

Miran Kurspahić (Foto: Zvonimir Ferina) Miran Kurspahić (Foto: Zvonimir Ferina) Zvonimir Ferina 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Razgovor s Josipom Lisac (Foto: Dnevnik.hr) Josip Joško Tešija, portret s mačkama (Foto: Dnevnik.hr) Gina Victorija Damjanović (Foto: Dnevnik.hr) Ekscentrici u odijevanju (Foto: Dnevnik.hr) +0 Miran Kurspahić (Foto: Zvonimir Ferina) Galerija

Josipa Lisac, Damir Urban i Đurđa Tedeschi neka su od imena koja godinama prkose klasici i uniformiranosti kad je moda u pitanju. Hrabi, odvažni i modno osviješteni, gotovo da stvaraju nova pravila odijevanja. Tko još voli eksperimentirati s modom na našoj sceni, ali i što misle o odijevanju ostatka nacije, doznat ćete u minutama Matee Slogar.

U moru identično odjevenih rijetki su oni koji imaju istančani modni stil. Na našoj showbiz sceni itekako postoje celebrityji koji se usude biti potpuno drukčiji od drugih, a kraljica najupečatljivijeg stila u Hrvatskoj zasigurno je velika Josipa Lisac. Ova diva već desetljećima oduševljava svojim stajlingom, a čini se da svaki put nadmaši samu sebe.

Pogledaj i ovo In Magazin: Josipa Lisac - 8 "Svi to traže!" Savjet Josipe Lisac kako pronaći ljubav koja će trajati cijeli život: ''Svatko je od nas mora otkriti sam!''

Josipa je već davnih dana stekla status modne ikone, a svojom bi odvažnošću u odijevanju mogla biti uzor mnogima. 

''Mlade djevojke s druge strane odjeću doživljavaju samo kao trend, za većinu njih možemo reći da su lijepo odjevene, da su trendovske, ali ne mogu imati tu životnu mudrost koja može biti bitna da bi nekoga definirali kao modnu ikonu. Mislim da se u tome krije štos'', govori Vinko filipić, direktor Fashion.hr-a. 

Životnu mudrost, osim Josipe, posjeduje i Đurđa Tedeschi, koja svojim odvažnim kombinacijama plijeni pozornost i izvan Lijepe Naše, pa ju je tako zamijetio i modni fotograf u jednoj od europskih prijestolnica mode – Parizu. Đurđa je svoju ljubav prema krpicama prenijela i na kćer Ladu, koja ipak skromno izjavljuje:

''Ja bih rekla da to ulazi kroz pore, ali ona je ipak kraljica, a ja tu samo učim'', zaključila je. 

Da se i nešto mlađe snage znaju dobro poigrati s modom, potvrđuje pjevačica Detoura Gina Victoria Damjanović, koja nerijetko eksperimentira s različitim frizurama, upečatljivim make-upom i kreacijama koje se šivaju upravo prema njezinoj mjeri.

''Bitno mi je da mi se sviđa, a to što se meni sviđa je onako ludo, eklektično, šareno. Obično biram na dan stvari, ovisno o raspoloženju'', priznaje. 

Osim Gine, ljubav prema malo drukčijoj modi gaji i glumica Helena Minić Matanić, koja svaki put dokazuje kako u njezinu ormaru nema mjesta dosadi.

Da nisu samo ženske polovice vične u pomalo ekscentričnom odijevanju, potvrđuju i naši modno osviješteni muškarci. Oni se ne libe nositi komade koje većina nikada ne bi stavila na sebe pa je tako Josip Joško Tešija na jednu modnu reviju došao u čarapama i sandalama. Tešija itekako voli eksperimentirati s modom, a nije mu stran ni make-up. 

''Nisam ni po kruh otišao bez šminke, ja smatram da je to higijena duše i tijela. Malo pudera, sjenila svakodnevno, samo da izgledam odmorno'', objašnjava. 

Potpuno drukčiji od kolega s estrade uvijek je bio i Damir Urban. Ovog Riječanina nerijetko možemo vidjeti u dugim suknjama i haljinama, koje nimalo ne umanjuju njegovu muškost, dapače. Ovu ćemo ljestvicu završiti s glumcem i redateljem Miranom Kurspahićem, koji svoju kreativnost nerijetko pretoči u stajling.

''Jedan od rijetkih, ako ne i jedini koji nas privuče da kažemo konačno netko tko izgleda drukčije, konačno netko tko je upotrijebio komade odjeće na drukčiji način'', komentira Matija Vuica. 

A smatra li Miran da njegov način odijevanja odskače od ostalih:

''Problem je u tome što se kod nas ljudi odijevaju vrlo dosadno, vrlo neinspirativno, usudio bih se reći uplašeno, konvencionalno. Ne usude se riskirati, ne usude se zabavljati, što je najgore'', kaže Miran Kurspahić, glumac i redatelj. 

Zato, usudite se riskirati popur Mirana jer klonova, kada je riječ o odijevanju, ionako ima previše.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Instagram) Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Instagram) Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Jennifer Lopez (Foto: Instagram) +7 Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Getty Images) Celebrity Objavio fotku zaručnice u bikiniju koji joj jedva obuzdava grudi i poslao joj jasnu poruku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene