šarenilo ponude

Ana Rucner s In magazinom je podijelila sve čari Maroka gdje će se sigurno opet vratiti: ''Jedna lijepa energija je tamo, duhovnost u zraku''

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Ana Rucner - 8 In Magazin: Ana Rucner - 7 In Magazin: Ana Rucner - 6 In Magazin: Ana Rucner - 5 In Magazin: Ana Rucner - 4 In Magazin: Ana Rucner - 3 In Magazin: Ana Rucner - 2 In Magazin: Ana Rucner - 1 Ana Rucner Ana Rucner - 1 +15 Ana Rucner Galerija

Jedna od naših najpoznatijih violončelistica Ana Rucner nastupala je i putovala diljem svijeta. Destinacije za odmor pomno bira, a nekima se čak i vraća. Nedavno je tako ponovno posjetila Jamajku, a vratila se i u Maroko. Sve čari Marrakecha i njegove Medine te oaze usred pustinje, Ana je podijelila s našom Lanom Samaržijom za In magazin.

Sva mjesta ostavljaju u nama posebne uspomene. No neka - malo snažnije. I zato im se želimo ponovno vratiti.

Pogledaj i ovo Ana Rucner - 1 Novi veliki uspjeh! Naša svjetski poznata violončelistica Ana Rucner uz brojne koncerte održala i masterclass u Kini!

''Nekako mi se čini da mi Maroko i Marakeš postaju nekakva uskršnja tradicija. Prošle godine sam sa svojim sinom bila na istom mjestu, ove godine kad sam ga pitala ''jel ideš s mamom'' je rekao ne idem s mamom, nije mu se dalo'', priča Ana. 

Putem predivnog Maroka zaputila se s prijateljicom i uživala u čarima jednog od najpoznatijih gradova ove sjeverno-afričke države. Marakeš je četvrti po veličini grad u Maroku i ima oko milijun stanovnika.

''Jedna lijepa energija je tamo, duhovnost u zraku. Ljudi su zapravo jako pristupačni i simpatični kad si ti prema njima isto takav'', priča. 

Šarenilo ponude je bogato. Možete kupiti baš sve - od sapuna, preko posuđa, do sagova i začina.

''Cijena od 30 eura za šlapice, pa dođeš do 10,mislim da je ok razlika. Puno je kočija i konja u Medini na ulazu u stari grad za turiste ako se hoće voziti kroz grad. Sve je šareno, nabacano svega, baš je divlje. Ono što je najzanimljivije kroz te male uličice jure motori i moraš ih pustiti, kakav pješak'', priča. 

Začini su ono što vam svakako privlači pažnju bojama, a onda i okusom.

''Začini su toliko intenzivni, ta ljuta papirka, sve ono što poznajemo, ništa drugačije ali ljuto je dosta sve. Povrća ne nedostaje, mesa, odlična je kombinacija svega'', kaže. 

Upravo čaj od marokanske mente tisućljetna je tradicija ove zemlje. Posebice kada temperature dosegnu svoju neizdrživu visinu:

''Kad si u pustinji na vrućinama zapravo jako paše vrući čaj, to je specijalitet i to je za zdravije, bolje piti toplu tekućinu nego ledenu'', kaže. 

Religija u Maroku sačinjena je od niz religijskih skupina. No, 99 posto populacije su muslimani.

''Završio je Ramadan kad smo bile i puno klinaca je bilo na ulicama, djece, mladi, veseli, druže se. Dugo to nisam vidjela u Zagrebu, tu uličnu igru, školica, gumi gumi'', priča Ana.

Tridesetak kilometara od Marakeša, u samom srcu pustinje Agafay, nalazi se pustinjski kamp gdje je upijala nestvarne ljepote prirode:

''To nisu one skroz pješčane nego i dalje su stijene i onda dođeš negdje gdje nema ničega, i samo 10 šatora, i bazen sa grijanom vodom, odlična ta njihova klopa, zapravo je fascinantno kako čovjek može stvoriti tamo gdje nema ničega nešto tako fascinantno'', kaže. 

Ovo putovanje neće tako skoro zaboraviti. U Maroko će se sigurno, kaže, ponovno vratiti. Kao i Jamajci gdje je u veljači je proslavila 40. rođendan:

''Stvarno sve ima svoje vrijeme, do 20-te radiš jedno, do 30-te drugo, napravit neki teritorij da imaš ugodan, lagodan život, da znaš di si i da traješ, imaš nekakvo zaleđe, stvarno je ogroman put, i s punih 40 mogu reći da mogu mirnije spavati da sam stvorila nešto'', kaže. 

A to je obitelj i glazba s kojom je, dok se ovaj prilog emitira već otputovala u Kinu. A nakon Kine vraća se kući i kreće na svoju Balkansku turneju.
 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene