Odlaze legende

Velikani koji su nas napustili 2022. godine, neki od njih zadužili su nas glazbom i glumom: ''Toliko smo se sad svi isplakali...''

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Preminuli u 2022. - 1 Preminuli u 2022. - 2 Preminuli u 2022. - 3 Preminuli u 2022. - 4 Nikolina Pišek i Vidoje Ristović - 2 In Magazin: Lukas Nola - 8 Mirjana Majurec Goran Čipčić i njegova baka Zora - 4 Saša Zalepugin i Tihana Harapin Zalepugin - 1 Massimo Savić +17 In Magazin: Komemoracija za Massima - 3 Galerija

Nažalost 2022. napustili su nas brojni velikani. Neki od njih zadužili su nas glazbom i glumom, a neki nezaboravnim televizijskim ostvarenjima. Donosimo pregled onih od kojih smo se rastali prošle godine.

Tužan odlazak velikana televizije, koji nije davao sto posto sebe samo na ekranu nego i iza njega, šokirao je sve nas na Novoj TV, ali i cjelokupnu javnost. Napustio nas je prerano, u 49. godini života i za sobom ostavio golemu prazninu.

Pogledaj i ovo Massimo Savić i Eni Kondić "Teško je, ali lijepo" Massimova supruga odala mu je počast posebnim detaljem, evo s čime se to pojavila na koncertu za njega!

Mislav Bago tijekom svoje karijere postao je institucija hrvatskog novinarstva. Bio je provokativan i bez dlake na jeziku. Političarima nije bilo svejedno sjesti mu nasuprot, no bio je omiljen u političkim krugovima. Svojim svakom razumljivim pristupom sugovornicima, inzistirajući na svakom odgovoru, zasigurno si je osigurao mjesto u povijesti hrvatskog novinarstva.

Zanijemili smo i na sam Božić, kada nas je iznenada, u 29. godini života, napustio maneken Patrik Cvetko. Epileptični napad zaustavio je život uspješnog modela. Osim u brojnim modnim kampanjama i reklamama, domaćima i inozemnima, Patrik se pojavio i u glazbenom spotu Franke Batelić za pjesmu Plan B. Uz to što je bio traženi model, uspješan je bio i kao fotograf i DJ. Nažalost, planove jednog od naših najuspješnijih modela pomrsila je tragična sudbina.

Bila je ovo bolna godina za Nikolinu Ristović. U 44. godini zauvijek se oprostila od supruga Vidoja Ristovića. Par se vjenčao 2013. godine, a godinu nakon toga dobili su kćerkicu Unu. Nikolini i Uni ovo su prvi blagdani bez Vidoja.

Bolni odlasci pogodili su i glazbenu scenu. Prerano, u 67. godini, napustio nas je Aki Rahimovski. Gotovo pedeset godina karijere s mikrofonom u ruci značilo je samo jedno – koncert je Parnog valjka i ne zna se tko više uživa – publika ili on.

Dodatni šok uslijedio je odlaskom Massima. Na komemoraciji su se kolege u suzama dirljivim riječima prisjećali omiljenog Maxa. 

''Toliko smo se sad svi isplakali i zapravo je bio predivan ovaj oproštaj, baš onako na Maksovu nivou'', rekla je tada Alka Vuica. 

Tugovala je i domaća glumačka scena, koju je u crno zavio prerani odlazak Lukasa Nole. Napustio nas je u 59. godini, nakon osam godina bitke s teškom bolesti. Naš proslavljeni redatelj i scenarist nije dopustio karcinomu grla da mu određuje život, a teški trenuci koje je prolazio sa suprugom Barbarom još su ih više učvrstili i povezali. 

Otišla je i velika dama hrvatskog glumišta Mirjana Majurec. Glumica je zauvijek sklopila oči pune žara za profesijom koju je obožavala. Ostat će zapamćena po brojnim filmskim i kazališnim ulogama, ali i onima u serijama poput Kapelskih kresova, U registraturi, Grlom u jagode i Velo misto, koje nam je ostavila u nasljeđe. Taj dugi popis zasigurno bi bio još duži da je nije zaustavio rak dojke.

U 2022. zauvijek nas je napustio i naš dragi kolega montažer Vedran Buljubašić. Omiljeni Vecko, čiji su zaštitni znakovi bili osmijeh i pozitiva, nažalost je izgubio bitku s teškom bolešću.

Svoje oči u 85. godini zauvijek je zatvorila i Zora Čipčić, baka poduzetnika Gorana, pobjednika prve sezone Startaj Hrvatska, čija je mast postala hit-proizvod 2020. Baka iz Dugopolja nesebično je pomagala svakomu tko bi joj se obratio. 

Od posljedica moždanog udara u 91. godini života napustio nas je Aleksandar Zalepugin. Odlazak televizijske legende neutješnom je ostavio suprugu Tihanu. 

Legendu, koja svojim ponašanjem nikad nije odavala svoju veličinu i trag koji je ostavila, pamtit ćemo kao istinskog televizijskog čudotvorca, ali i velikog gospodina i nadasve dobrog čovjeka.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Christie Brinkley - 1 Christie Brinkley Christie Brinkley (Foto: Getty Images) Christie Brinkley (Foto: Getty Images) +8 Christie Brinkley (Foto: Getty Images) Celebrity Žarila je i palila 80-ih godina, a zbog ove golišave fotografije nitko ne vjeruje da ima 68 godina!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Shania Twain - 2 Shania Twain - 3 Shania Twain - 1 Shania Twain - 6 +5 Shania Twain - 3 Zanimljivosti Rijetko pojavljivanje zvijezde koja je u braku s bivšim suprugom svoje prijateljice, no tu njihovoj neobičnoj poveznici nije kraj

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene