Legendarni glumac

Redakcija IN magazina od neponovljivog Šojića oprostila se prisjećanjem na jedno druženje u Beogradu, pogledajte što je sve omiljeni glumac tada ispričao!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 1 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 2 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 3 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 4 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 5 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 6 +0 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 7 Galerija

U 75. godini života jučer je u Beogradu od posljedica izazvanih koronavirusom preminuo poznati glumac Milan Lane Gutović. Legendarni glumac iza sebe je ostavio velik broj uspješnih kazališnih i filmskih uloga. Ipak, široke mase najviše će ga pamtiti po ulozi neponovljivog Srećka Šojića. Od gospodina Gutovića redakcija In magazina oprostila se prisjećanjem na zajedničko druženje u Beogradu prije nekoliko godina.

Jedan od najpoznatijih srbijanskih glumaca Milan Lane Gutović preminuo je sinoć u Beogradu. Glumac je prije više od tjedan dana primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu sa simptomima koronavirusa. Iako je test u tom trenutku bio negativan, ubrzo je završio na respiratoru, a potom i izgubio bitku s bolesti. Njegovih ćemo se kazališnih, TV i filmskih uloga sjećati zauvijek.

''Cijelog života radim. Nisam imao 20 godina već sam bio član jugoslovenskog dramskog pozorišta. I od tada nisam prestao da raditi'', rekao je jednom prilikom u razgovoru za Novu TV. 

Mnogi se i danas sa smiješkom najradije sjećaju Srećka Šojića, brkatog i komičnog direktora poduzeća, kojeg je Gutović maestralno utjelovio u kultnom filmu ''Tesna koža''.

Evo što je ispričao o trenutku kad je dobio scenarij u ruke i kad ga je čitao, je li možda mogao pretpostaviti kakvu će slavu i popularnost donijeti taj lik?

''Znao sam da će biti simpatičan publici, ali da će ovoliku slavu imati, ne, nisam. Nisam mogao ni da pretpostavim. Međutim, taj lik je među svim tim likovima koje sam igrao i kod mene jedan od najpopularnjih.
Taj lik Srećka Šoića je... Retko kad u literaturi naiđeš na apsolutnu bitangu. On je apsolutna vucibatina. On nema jedan jedini dio u svojoj ličnosti koji je pozitivan'', pričao je Milan tada. 

Kakva je bila atmosfera za vrijeme snimanja?

''Uveli smo jednu rečenicu da dan snimanja u kojem mi ne plačemo od smeha da se računa kao izgubljen dan snimanja. To je onda san snova. Em se zabavljate, radite ono što volite, i dobijate plaću! Da, da. Ustvari moj san nije to. Moj san je brz nezaslužen uspeh. Ovo je ipak sporo, ipak moram da idem na snimanje'', govorio je u šali i na svoj način. 

A što je rekao kad su ga pitali je li teško nasmijati ljude?

''Nositi dar jedne takve moći, jedne takve sile, nije lako. Zato često glumci koji su talentirani na razne načine, postanu pijanice ili propadnu na neki drugi način, ali me vi zasmejete. Vi koji ste živ čovek preko puta živog čoveka. Na igrankama je za umetnika najveća nagrada aplauz, a može i novac'', rekao je tada. 

Gutović je rijetko, gotovo nikad, pričao o svojem privatnom životu. Dva puta se ženio i imao je troje djece, a o svojem je ljubavnom statusu za IN Magazin odgovorio u svojem stilu.

Jesu li mu žene ostale misterij ili ih je uspio dokučiti?

''Prija mi ženska ljubav naravno. Mada moram da priznam da su sve moje nesreće imale suknje. Ustvari sam srećan u ljubavi, dokaz je da nisam oženjen. To je dokaz da sam srećan u ljubavi'', rekao je tada. 

Otišla je još jedna glumačka legenda, no u njegovim će likovima i glumačkim ostvarenjima koje je ostavio iza sebe, zasigurno uživati još mnogi naraštaji. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Michael Schumacher u Ferrariju (firo Sportphoto/DPA/PIXSEL) Preporuke Njihovu idealnu ljubavnu priču prekinula je strašna nesreća, a ona se sada odlučila na neočekivan potez

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene