Svaka čast!

Nježna i malo poznata strana zvijezda, evo tko su poznate gorljive humanitarke i za što se točno bore!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zvijezde humanitarke - 4 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 1 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 2 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 3 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 5 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 6 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 7 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 8 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 9 +0 In Magazin: Zvijezde humanitarke - 10 Galerija

One možda vode glamurozan život, naoko potpuno odvojen od surove stvarnosti većine, no nikada nisu zaboravile odakle su došle. U idućim minutama donosimo priču o poznatim filantropkinjama iz svijeta showbiznisa, koje se koriste svojim zvjezdanim statusom kako bi malim koracima svijet mijenjale nabolje.

Šetnja crvenim tepisima za neke je zvijezde prilika za mnogo više od poziranja ili samopromocije. Između bliceva fotoaparata i odgovora na pitanje čiju kreaciju nose, neka od holivudskih imena trude se ukrasti trenutak da skrenu pozornost na mnogo važnija pitanja.
Poput Angeline Jolie, čiji je humanitarni rad impresivniji i od uspješne glumačke karijere. Od početaka 2000-ih do danas obišla je brojne članice UN-a, osnovala vlastitu i pomagala drugim humanitarnim organizacijama, te koristila svoj glas da pomogne.

Pogledaj i ovo Mia Negovetić, TLZP Velika je obožavateljica Mia Negovetić podigla ljestvicu TLZP-a transformacijom u zgodnog Damiana: "Zapravo uopće nije arogantan nego suprotno"

"Mislim da mi barem imamo platormu na kojoj možemo raspravljati o tim problemima i to koristeći svoju umjetnosti ili mogućnost da evo razgovaram s vama. Tu smo za ljude koji nemaju svoj glas diljem svijeta, za sve one koji prolaze strašne stvari a nemaju mogućnost da skrenu pozornost na sebe i da zatraže pomoć. Zato mi moramo odraditi svoj dio", zaključila je Angelina.

Filantropski duh nastoji prenijeti i na svoju djecu, koju nerijetko vodi sa sobom, posebno u posjet izbjeglicama.

"Kad god putujemo negdje gdje je naravno sigurno za njih, oni žele ići. Ali nikad ih ne silim na to, dopuštam im da vide sami. Ne želim da idu tamo iz nekog osjećaja dužnosti nego zato da steknu poštovanje prema različitim ljudima diljem svijeta i da ih slave, da se s njima sprijateljuju i da ih poštuju", ispričala je glumica.

Latino ljepotica Salma Hayek sa svojim suprugom i Kering fondacijom godinama sudjeluje u brojnim inicijativama za pomoć ženama diljem svijeta, koje se suočavaju sa seksualnim, fizičkim ili psihičkim nasiljem te diskriminacijom.

"Na samim počecima nije bilo nikoga tko bi se zauzeo za žene i sprječavanje nasilja nad njima. No od tad nadahnuli smo jako puno ljudi u tom pogledu, tako da mislim da je vrijeme da udružimo snage i bacimo se na to kao grupa", zaključila je Salma.

Salma nije sama u borbi za žene. Njemački model Toni Garrn osnovala je vlastitu organizaciju za osnaživanje žena i takozvani Supermodel buvljak, gdje njezine poznate kolegice prodaju svoje odjevne komade, a sva zarada namijenjena je edukacijskim programima u Africi.

"Mislim da se mnogi problemi, naravno ne svi medicinski, ali mnogi svjetski problemi javljaju zbog nedostatka obrazovanja. Zato gorljivo podupirem obrazovanje žena jer svakog od nas odgaja majka. Ako obrazujete majku, obrazovali ste selo", izjavila je Toni.

Afričkom kontinentu, s kojeg i potječe, svojim Afrika Outreach projektom, nastoji pomoći i glumica Charlize Theron. Njezin je cilj edukacija mladih u prevenciji širenja HIV-a i AIDS-a.

"S obzirom na to da sam odrasla u Južnoj Africi teško mi je ignorirati činjenicu da AIDS i dalje nemilosrdno uzima živote južnoafrikanaca. Mi predstavljamo 1% populacije, a 17% u svjetskoj populaciji oboljelih od AIDS-a. To je najgore pogođena zemlja u svijetu a zbog svoje ljepote i resursa, ne bi smjela biti", smatra Charlize.

Najpoznatija "očajna kućanica“ Eva Longoria proglašena je filantropom 2009. godine, zbog svoje posvećenosti problemima latino zajednice. 2012 osnovala je svoju fondaciju koja se bori za veću socijalnu uključenost žena i djece latino podrijetla, koji su ujedno diskriminirani zbog svojeg socioekonomskog statusa. Za vrijeme trajanja canneskog festivala, s kolegicom Mariom Bravo organizira poznatu Global gift galu.

"Organiziramo Global gift gala u 11 zemalja svijeta. Volimo povezivati ljude, filantrope koji imaju financijski odgovorne fundacije i pružati im platformu kako bi mogli reći svijetu čime se bave, što im je potrebno i kako mi možemo pomoći. Moja organizacija pomaže ženama i djeci kroz programe edukacije, zato danas prikupljamo sredstva za FUndaciju Eva Longoria ali također i za ukrajinske izbjeglice, nadam se da ćemo uspjeti pomoći mnogim ljudima", otkrila je Eva.

U ovom inspirativnom društvu brojne su i ambasadorice UNICEF-a te gorljive borkinje za ljudska prava, koje se ne boje koristiti vlastitim glasom kako bi njime probudile svijet.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene