Harmonija na Stradunu

Nezaboravan događaj u Dubrovniku kulminirao je nastupom Tomislava Bralića i klape Intrade, i ganuo publiku sjećanjem na Olivera Dragojevića!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 3 In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 2 In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 1 In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 4 In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 5 In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 6 +0 In Magazin: Klape oduševile Dubrovčane - 7 Galerija

Jedinstvenim ambijentom dubrovačkog Straduna, odzvanjale su klapske melodije, prizivajući dušu Daalmacije i pritom oduševile publiku. Nezaboravan događaj, koji je kulminirao nastupom Tomislava Bralića i Klape Intrade, ganuo je publiku i zbog sjećanja na nezaboravnog Olivera Dragojevića. Minute Ane Vele.

Oliver Dragojević pjevač je čije bogato naslijeđe ima posebno mjesto u srcima svih ljubitelja glazbe. U njegovu čast koncert Klape na Stradunu otvoren je upravo pjesmom Trag u beskraju.

''Silno nedostaje Oliver ljudima, a i u našem radu je obilježen s nekoliko pjesama koje smo, datako kažem, prilagodili sebi i snimili ih i studijski i rado ih pjevamo'', govori Hrvoje Lozančić iz klape Cambi. 

Tomislav Bralić i klapa Intrade s brojnim su izvođačima izvodili pjesme počevši od Olivera, Nine Badrić, Tonija Cetinskog, je li ostao još netko s kim bi željeli snimiti pjesmu?

''Pjevali smo sa svima, ostala je još Tereza Kesovija, nije bila gost na našem koncertu, s njom smo surađivali zajedno, imali smo turneju po Sloveniji, Gabi Novak, eto, sad su mi one dvije pale na pamet. 

S obzirom na to da pjevaju i supruga te četvorica sinova karizmatičnog Bralića, nadamo se da ćemo ih jednog dana čuti zajedno.

''Najmlađi sin svira gitaru i to jako dobro, dobro je dok pjevamo, dok smo raspjevani, onda je sve u redu. Nema dana da ne otpjevamo jednu Oliverovu pjesmu i to je tako jer je Oliver neizbježan, i Vice Vukov koji mi je bio uzor dok sam bio mlad...'', priča Bralić. 

Zdeslav Mišurac iz klape Šufit otkrio je koje pjesme više vole pjevati, tradicionalne klapske ili ove novije?

''Sad ću biti politički korektan, jedno i drugo je jednako lijepo, ali kad se mi skupimo, kad sezona završi, kad sjedenmo i baci se nešto na gradela, onda se zapjeva za gušt, a kad izađeš na binu i vidiš tisuće ljudi koji pjevaju tvoje pjesme, to je jedan drugi element, tako da teško je to uspoređivati'', objasnio je Zdeslav. 

Sve o koncertu pogledajte u prilogu In magazina. 

 IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene