Kakav otac, takva kći!

Upoznajte Amru Hadžihafizbegović, kćer poznatog glumca Emira: ''Roditelji su mi nesebično otvorili vlastiti put''

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 1 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 2 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 3 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 4 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 5 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 6 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 7 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 8 +0 In Magazin: Amra Hadžihafisbegović - 9 Galerija

Još od malih nogu Amra Hadžihafizbegović s ocem je boravila na filmskim setovima i u kazalištu, a oduvijek je znala da će se i ona baviti sličnim poslom, onim producenta. Amra je za In magazin otkrila kako izgleda snimanje filmova u vrijeme pandemije te koji su joj filmski setovi ostali u najljepšem sjećanju.

Na dan kada se u Los Angelesu dodjeljivao Oscar, u čast nominiranoj bosanskohercegovačkoj redateljici Jasmili Žbanić i njezinu filmu ''Quo vadis, Aida?'' emitiran je koncert filmske glazbe koju će mnogi prepoznati iz kultnih filmova nastalih na području bivše Jugoslavije. Koncert koji je snimljen za Bosnu i Hercegovinu ali i ostatak svijeta projekt je kćeri poznatog glumca koji i glumi u nominiranom filmu, Emira Hadžihafizbegovića, Amre.

Pogledaj i ovo Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Svi su tužni Od voljenog Ćire opraštaju se naši glumci, pjevači, a Kolinda mu je posvetila posebno emotivnu poruku!

Da nije bilo pandemije, Amra bi vjerojatno s ocem bila na dodjeli Oscara jer je bila s njima na svim festivalima na kojima je dobivao nagrade. 

Amra je diplomirala produkciju u Sarajevu, a u šali kaže kako su Hrvati slavni zbog nogometa i sporta, a Bosna i Hercegovina zbog dobrih filmova. Kao kći poznatog glumca, oduvijek je znala da će se baviti sedmom umjetnosti.

''To me odredilo, odmalena sam bila na setovima i u kazalištu, znala sam da ću biti iza kamere'', kaže. 

Uz brojne filmske setove na kojima je volontirala i radila, najdraža su joj sjećanja na dva, jedan koji je ovjekovječen nominacijom za Oscara i drugi u kojem je jednu malu ulogu odigrao i njezin brat.

Amra je nedavno radila i na novom filmu redateljice Aide Begić koji je sniman u vrijeme pandemije. Unatoč visokim mjerama zaštite korona se ipak probila na set.

''Pred sam kraj snimanja glavna se glumica zarazila, pa smo se rasuli na dva tjedna. Nekoliko se ljudi zarazilo i pred samu premijeru jedne predstave, sve smo prekinuli. I ja sam se zarazila, ali srećom ja sam dobro prošla, na jedan dan sam izgubila okus, ali sutra se to vratilo'', priča. 

Simpatična mlada producentica kaže kako je miks oboje roditelja, koji su joj nesebično otvorili njezin vlastiti put.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene