imao je 70 godina

Preminuo gitarist grupe ABBA, izgubio je bitku s teškom bolesti za koju je tek nedavno doznao

Lasse Wellander Lasse Wellander Facebook 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Lasse Wellander +0 Lasse Wellander Galerija

Lasse Wellander preminuo je u snu na Veliki petak, a tužnu vijest objavila je njegova obitelj.

Lasse Wellander, dugogodišnji gitarist popularne švedske grupe ABBA, preminuo je u dobi od 70 godina.

Pogledaj i ovo showbuzz Žele ostati prijatelji Rastaju se poslije 41 godine braka: Poznati par objavio da je odlučio krenuti odvojenim putovima

Wellander je bolovao od raka i preminuo je u petak, a tužnu vijest objavila je njegova obitelj.

"S neopisivom tugom moramo objaviti da je naš voljeni Lasse otišao na vječni počinak. Nedavno je doznao da boluje od raka koji se proširio i preminuo je rano na Veliki petak, okružen svojim voljenima. Bio si nevjerojatan i skroman glazbenik, ali prije svega bio si divan suprug, otac, brat, ujak i djed. Ljubazan, siguran, brižan i pun ljubavi... i još toliko toga, što se riječima ne može opisati. Nedostaješ nam i puno te volimo", poručila je obitelj u priopćenju na Facebooku.

Wellander se pridružio grupi ABBA u listopadu 1974. godine i s njima je snimio 24 pjesme na osam albuma, uključujući i neke od najvećih hitova grupe.

S ABBA-om je bio i na njihovim rasprodanim turnejama 1975., 1977., 1979. i 1980. godine.

Nakon što se grupa 1982. godine prvi put raspala, počeo je surađivati s drugim švedskim glazbenicima. Svoj prvi solo album objavio je 1981. godine, a zadnji 2006.

Prošle godine je objavio i singlove "O Come, All Ye Faithfull", "Merry-Go-Round" i "Overdrive".

Wellander je radio i na soundracku za film "Mamma Mia!" iz 2008. godine.

Također je svirao gitaru i na najnovijem albumu ABBA-e, "Voyage" iz 2021. godine, na kojemu je predstavljeno 10 novih pjesama grupe.

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Zlatko i Davorka Dalić - 1 Zlatko i Davorka Dalić - 2 Zlatko i Davorka Dalić - 3 Zlatko i Davorka Dalić - 5 +22 Zlatko Dalić Celebrity Zlatko Dalić nije imao mira u rijetkom izlasku sa suprugom Davorkom, pogledajte tko ih je ometao u romantičnim trenucima

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Milana Vlaović Kovaček i Boris Kovaček - 1 Milana Vlaović Kovaček i Boris Kovaček - 1 Milana Vlaović Kovaček i Boris Kovaček - 1 Milana Vlaović Kovaček +11 Darijo Srna i Milana Vlaović Kovaček Celebrity Bivša supruga našeg Vatrenog udala se u tajnosti za novu ljubav, ali njegovo prezime ponosno nosi i 12 godina kasnije!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene