Zanimljivo

Kakve veze imaju 'Zvjezdane staze' i 'Noć vještica'? Odgovor će vas iznenaditi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedan od najboljih filmova strave svih vremena na samom je početku snimanja bio osuđen na propast, ali zahvaljujući domišljatosti ekipe film je prestravio svijet.

Film 'Halloween', ili kako bi naši stari rekli, 'Noć vještica', svrstan je među pet najstravičnijih filmova svih vremena. Snimljen je 1978. i prestravio je milijunsku publiku širom svijeta. Zauvjek je istoimenom prazniku dao jednu potpuno drugu dimenziju.

Pogledaj i ovo Cindy Crawford i Rande Gerber (Foto: Getty Images) Seksi u svakom izdanju Ona je svjetski poznata, ali s ovom maskom jedva su je i njezini najbliži prepoznali

 

Iako nama, kao gledateljima, produkcija filma izgleda fantastično za svoje vrijeme, film je u stvari snimljen za jadnih 300 tisuća dolara i to u samo 20 dana. John Carpenter jednostavno nije mogao dobiti više financija za film pa su neki članovi ekipe radili za topli obrok. Jamie Lee Curtis, koju je film lansirao među zvijezde, navodno je za svoj trud dobila osam tisuća dolara, iako neki smatraju kako je taj broj preuveličan.

Povratak serijskog ubojice - Myers je živ i željan osvete!

Film snimljen za samo 300 tisuća dolara na kraju je ispao svojevrsni fenomen jer je od prikazivanja zaradio nevjerojatnih 47 milijuna dolara samo u Americi i tako postao jedan od najuspješnijih nezavisnih fimova svog doba.

BIO JE PETAK 13. - ispred njega zloslutni znak 'Ommen 66,6 km'

Maska od 2 dolara postala je najprepoznatljivije lice strave svih vremena

Film je sniman tijekom 20 dana proljeća, a radnja se događa na jesen tako da je ekipa morala nabaviti papirnato lišće i bojati ga u jesenje boje. Nakon svakog snimanja, lišće su vrijedno skupljali kako bi ga koristili u sljedećim scenama.

 

Kako film nije bio sniman kronološkim redom, zbog silnih problema s rasporedom, Carpenter je za Jamie Lee Curtis napravio 'stravometar' u koji bi glumica gledala kako bi znal koliku količinu straha treba prikazati na svom licu, a zanimljivo je i to kako ju je Carpenter izabrao za ulogu iz razloga da bi odao počast njenoj majci Janet Leigh, zvijezdi filma 'Psiho' koju je obožavao.

Ipak, najzanimljiviji dio priče je upravo taj kako je Michael Myers, jezivi serijski ubojica dobio lice. S obzirom na to da nije bilo novca za skupe maske i prostetiku, ekipa rekvizite odlučila se za masku od dva dolara. Bila je to maska is 'Star Treka' 1966. lice glumca Williama Shatnera. Kako bi dobili na jezivosti, masku su obojali u bijelo, doradili proreze za oči i raščupali kosu. Tako je nastalo jedno od najjezivijih lica viđenih na filmu. Sam Shatner nije imao pojma da je baš njegovo lice korišteno u filmu, ali je kasnije izjavio kako je počašćen time.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene