Čuvajte se mraka

Slovo H na znaku Hollywood krije jezivu tajnu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svi znaju za 110 metara dugačak i 14 metara visok znak Hollywood, najprepoznatljivije obilježje Los Angelesa, ali ne znaju da upravo slovo H krije mračnu tajnu.

Znak Hollywood postavljen je na brdo iznad Los Angelesa 1923. godine kao reklama za gradnju na brdima koja je tada bila u tijeku. Često u filmovima katastrofe baš taj znak prvi nastrada jer je lako prepoznatljiv i poznat u cijelom svijetu. Iako nas Hollywood asocira na zvijezde, glamur i slavu, on ima i svoju mračnu stranu.

Pogledaj i ovo Stan i Joan Lee (Foto: AFP) Filmska ljubavna priča Ljubav svog života preoteo je drugom muškarcu te ju oženio sat vremena nakon razvoda

 

Ovaj put radi se o mračnoj tajni koju krije baš znak Hollywood, preciznije njegovo prvo slovo H. Los Angeles i dan danas je meka za sve koji žele ući u svijet filma i napraviti karijeru na velikom platnu, a tako je bilo i prije. Nebrojene glumice i starlete hrlile su u Hollywood kako bi dostigle zvjezdanu slavu, a među njima je bila i Millicent Lillian (Peg) Entwistle. Peg, kako je željela da je zovu, je rođena u Engleskoj 1908. i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom.

U životu je imala samo jedan cilj, postati glumica. Iako je u kazališnim krugovima bila poznata i cijenjena kao komičarka, nikada nije prestala sanjati o pravoj slavi, onoj filmskoj. Iako je dobila ulogu u filmu 'Thirteen Women' njezina uloga bila je izrezana u finalnoj verziji. Nakon toga izgubila se u moru lijepih lica koja su svakodnevno pristizala u 'zemlju snova'.

1932. glumica je shrvana neuspjehom i boreći se s depresijom odlučila okončati bijedu i razočaranje. Odlučila se na onaj posljednji očajnički korak, oduzeti si život. Pozdravila se sa svojim ujakom kojem je rekla da s prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na brdo Lee, ravno na znak Hollywood koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsjećao je na neuspijeh.

Hollywoodske smrti - slučajevi koji nikada nisu riješeni i dalje izazivaju pozornost

Peg se popela na slovo H i s njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: 'Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo napravila ranije poštedjela bih svih puno boli'.

Tako je završio njen san o slavi. Ili možda ipak nije. Brojni ljudi potvrdili su kako su u blizini znaka Hollywood viđali duh žene u bijelom, (Peg je na sebi imala bijelu haljinu te noći kada si je oduzela život) kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Drugi su tvrdili kako su vidjeli magličastu prikazu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada no prije što udari o tlo, nestaje.

Priče o nesretnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za što na svijetu noću ne bi došli ni blizu hollywoodskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mjesto na kojem se navodno pojavljuje Peg. Među najpoznatijima je i ekipa 'Ghost Adventures' koja je prije nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

Čini se kako je Peg toliko željenu slavu ipak stekla, nažalost, tek nakon smrti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene