Tugu je liječila glumom

Djetinjstvo joj je obilježila obiteljska tragedija, a najveći udarac dobila je kad je iz medija saznala da joj se zaručnik oženio drugom!

Laura Dern - 6 Laura Dern - 6 Profimedia 1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Laura Dern - 19 Laura Dern - 18 Laura Dern - 17 Laura Dern - 16 Laura Dern - 15 Laura Dern - 1 Laura Dern - 7 Laura Dern - 8 Laura Dern - 2 Laura Dern - 5 +14 Laura Dern - 9 Galerija

Američka glumica Laura Dern uspješna je u svome poslu, ali život su joj obilježili brojni teški trenutci, od ljubavi do obitelji.

Američka glumica i redateljica Laura Dern već je dugo dobro poznato lice Hollywooda, a karijeru je započela još kao šestogodišnja djevojčica.

Rodila se u obitelji glumaca, a njezini roditelji Diane Ladd i Bruce Dern upoznali su se na setu zajedničkog filma. Laura je odrasla s majkom i bakom te je oca rijetko viđala otkako se rastao od njezine majke kada su joj bile dvije godine, a svoju stariju sestru nikada nije upoznala.

Ipak, obilježila ju je tragična vijest da je njezina sestra Diane preminula kada je imala tek 18 mjeseci nakon što je pala u bazen. Svoju tugu Laura je odmalena liječila glumom.

Već sa šest godina se pojavila u filmu "Bijela munja", u kojem joj je majka glumila, a obje su dobile uloge i u drami "Alice više ne stanuje ovdje". Skupa su zaigrale u romansi "Divlji u srcu", i to majku i kćer, a za film "Rascvjetala ruža" zaradile su nominacije, Laura u kategoriji najbolje glumice, a Diane za najbolju sporednu glumicu, što se dogodilo prvi put u povijesti.

Unatoč tome što se činilo da s roditeljima ima sjajan odnos, tužila ih je kada je imala 15 te je tražila emancipaciju. Oni su joj branili duža putovanja na filmske setove, što ju je naljutilo. Laura je pobijedila na sudu, a kasnije je istaknula da unatoč tome ima dobar odnos s roditeljima i da je to napravila zbog funkcionalnih razloga.

Laura je imala i turbulentan ljubavni život, a pravi šok uslijedio joj je zbog veze s 12 godina starijim kolegom Billyjem Bobom Thorntonom.

Naime, Billy Bob i Laura bili su zaručeni kada je on objavio da se vjenčao s Angelinom Jolie 2000. godine. Laura je u tom trenutku snimala film, a on se odselio bez ijedne riječi. O svemu je saznala iz medija, a kasnije s njime nikada više nije razgovarala.

''Jednostavno sam se osjećala kao da je tada umro i to je bilo to'', ispričala je jednom prilikom.

Lauru su često povezivali s Bradleyjem Cooperom, no ona je odbacila navode o njihovoj ljubavi i istaknula da su samo bliski prijatelji.

Udala se 2005. za glazbenika Bena Harpera te imaju sina Elleryja i kćer Jayu. No par se razveo 2013. godine.

Dern je inače poznata kao glumica koja čvrsto zna što želi, a tijekom svoje bogate karijere postavila je jedno pravilo koje su svi s kojima je radila morali poštovati. Nikada nije pristala na golotinju, no to je ipak prekršila zbog filma "Divlji u srcu", u kojem je snimila golišave scene s Nicolasom Cageom. Objasnila je da se toliko unijela u scenarij da je odlučila napraviti rijetku iznimku i istaknula je da se veoma zabavila istražujući hiperseksualizirani svijet.

Inače, tijekom pokreta #metoo glumica je otkrila da je doživjela seksualno zlostavljanje kao 14-godišnjakinja i da joj je majka u teškom razdoblju nakon toga bila velika potpora. Tada se Laura borila i s depresijom.

Inače, Laura iza sebe ima brojne uspješne uloge, a najpoznatija je po serijama i filmovima ''Male laži'', ''Jurski park'', ''Priča o braku'', ''Male žene'' i brojnim drugima. 

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna - 4 Baby Lasagna - 5 In Magazin: Baby Lasagna - 1 In Magazin: Baby Lasagna - 2 +14 In Magazin: Baby Lasagna - 3 Celebrity Baby Lasagna otkrio nam je gdje je bio kad je saznao da će nastupiti na Dori: ''Tek nakon nekoliko trenutaka shvatio sam što se upravo dogodilo...''

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 1 Severina - 3 Severina - 5 Severina - 6 +24 Severina - 7 Celebrity Sevkina haljina s prorezima otkrila je njene brutalne trbušne mišiće, pohvale u komentarima samo frcaju: ''Za ovo treba imati tijelo!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene