Siromašni, ali sretni

Omiljeni pjevač prisjetio se skromnih dana iz svog djetinjstva: "Živjeli smo od samo jedne plaće"

Zdravko Čolić (FOTO: Aleksandar Kerekeš Keky) Zdravko Čolić (FOTO: Aleksandar Kerekeš Keky) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Čolić (FOTO: Aleksandar Kerekeš Keky) +0 Zdravko Čolić Galerija

Zdravko Čolić progovorio je o teškim danima djetinjstva i otkrio sve o skromnom obilježavanju božićnih praznika u Sarajevu.

Zdravko Čolić pjevač je koji je već desetljećima miljenik publike u državama bivše Jugoslavije, a naročito ženskog dijela.

Pogledaj i ovo Lepa Brena i Zdravko Čolić - 3 "Fotografije koje će obići regiju!" Lepa Brena i Zdravko Čolić prvi put zapjevali zajedno, pogledajte atmosferu s koncerta: "Zdravko, o ovome sam maštala!"

Dok ovih dana uživa s obitelji u prazničkom raspoloženju u Beogradu, sa suprugom Aleksandrom i kćerima Unom i Larom, prisjetio se za Blic svoga djetinjstva i božićnih blagdana koje je provodio u Sarajevu.

"Euforija praznika kod mene nije popustila s godinama. Bez obzira na to što sam mnoge dočekao na bini, u duši sam ih slavio kako dolikuje. Božić ima posebnu draž i u mom se domu slavi s posebnim uživanjem. Kako za Novu godinu uglavnom putujemo zbog mojih nastupa, Božić je rezerviran za obiteljsko okupljanje u našem domu. Supruga Aleksandra tu je stup obitelji. Ona spremi raznovrsna jela, pa se svi okupimo za trpezom. To su trenuci koji vrijede bogatstvo, uvijek je tu puno smijeha, priče i ljubavi. Praznici su prilika da se zaista opustim", otkrio je Zdravko, koji kćerima želi prenijeti ljubav prema praznicima, tradiciji i običajima.

"Odmalena su me učili da je snaga čovjeka u ljubavi i poštovanju koje dobiva i dijeli s najbližima. Pamtim kako smo se okupljali u Trebinju kod bake i djeda dok nismo pošli u školu i kako smo dobivali poklone od rođaka, prijatelja i susjeda. Drukčije je to vrijeme bilo, ljudi su bili bezbrižniji, pa samim tim i otvoreniji jedni prema drugima. Dozivali su se preko ulice na kavu ili ručak, spavali jedni kod drugih, radovali se i tugovali zajedno. To se, nažalost, danas promijenilo", izjavio je Zdravko za Blic te dodao kako su Božić nekad slavili mnogo skromnije nego danas.

"Bili smo veoma sretna obitelj iako smo živjeli od jedne plaće, tatine. On je radio u državnoj službi pa nismo mogli obilježavati Božić u to vrijeme onako kako se to danas radi, ali zato smo uvijek s radošću čekali mljekara iz sela, kod kojeg se praznik obilježavao sa svim običajima i koji nam je donosio uz mlijeko i božićne poklone", priznao je danas 67-godišnji Zdravko.

Unatoč slavi i bogatstvu on sam se danas trudi živjeti skromno, živi mirnim obiteljskim životom koji nisu obilježavali skandali i afere. Sa suprugom Aleksandrom u braku je od 2001. godine, a roditelji su 17-godišnje Une i 12-godišnje Lare. 

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Profimedia) Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Profimedia) Princ Harry, Meghan Markle, princ William, Kate Middleton (Foto: Getty Images) Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Getty Images) +4 Kate Middleton i princ William, Meghan Markle i princ Harry (Foto: Screenshot) Celebrity Za Meghan Markle i princa Harryja nije bilo mjesta na proslavi rođendana Kate Middleton?

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Tom Kaulitz (Foto: AFP) Tom Kaulitz (Foto: AFP) Tom Kaulitz i Heidi Klum (Foto: AFP) Heidi Klum i Tom Kaulitz (Foto: AFP) +3 Heidi Klum, Tom Kaulitz (Foto: Instagram) Celebrity Teško je povjerovati da je ovaj ispirsani klinac s dreadlocksima osvojio jednu od najljepših žena svijeta

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Lady Gaga (Foto: Getty Images) Lady Gaga (Foto: Getty Images) Lady Gaga (Foto: Getty Images) Lady Gaga i Christian Carino (Foto: Getty Images) +2 Lady Gaga i Christian Carino (Foto: Getty Images) Celebrity Osvojila dvije nagrade pa zbog loše vijesti požurila kući u suzama: Lady Gagi slomljeno srce

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Ivona Periša (FOTO: Dnevnik.hr) Ivona Periša (FOTO: Dnevnik.hr) Ivona Periša (FOTO: Dnevnik.hr) Ivona Periša (FOTO: Dnevnik.hr) +10 Ivona Periša (FOTO: Dnevnik.hr) Celebrity Znate li gdje je nestala lijepa voditeljica Ivona? Pronašli smo je unatoč tome što je pobjegla od svjetla reflektora

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene