Tragedije u obitelji Zovko

Uloge po kojima ćemo pamtiti preminulog splitskog glumca kojemu je i brat tragično izgubio život

Josip Zovko (Foto: HNK Split) Josip Zovko (Foto: HNK Split) HNK Split 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Josip Zovko (Foto: HNK Split) Josip Zovko (Foto: HNK Split) Josip Zovko (Foto: HNK Split) Josip Zovko (Foto: Grude online) Josip Zovko (Foto: Grude online) Josip Zovko (Foto: Grude online) +0 Josip Zovko (Foto: Grude online) Galerija

Na magistralnom putu Grude – Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo splitski glumac Josip Zovko.

Splitski glumac Josip Zovko preminuo je prošlu srijedu na mjestu automobilske nesreće.

Pogledaj i ovo Alec i Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) UŽASNA NESREĆA Strava na setu: Alec Baldwin ubio ženu i ranio još jednog čovjeka

Na magistralnom putu Grude – Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo splitski glumac Josip Zovko.

U sudaru dvaju automobila hrvatskih registarskih oznaka još je jedna osoba ozlijeđena, no za 48-godišnjeg glumca nažalost nije bilo spasa te je poginuo na mjestu. Još uvijek se ne zna tko je krivac niti zbog čega je došlo do nesreće.

"Napustio nas je naš Josip Zovko. Počivaj u miru, dragi i dobri Jozo", potvrdilo je Hrvatsko narodno kazalište Split na svom službenom profilu na Facebooku.

Ovo je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u periodu od samo dvije godine. Naime, Josipov brat Ante ubijen je 2017. godine u Makarskoj, a prije nego što je pronašla njegovo tijelo, policija je tragala za njim 40 dana. Ante je tada imao 46 godina te je zarađivao kao trgovac automobilima, a ubio ga je s dva hica iz pištolja poslovni partner Rudolf Ožić Bašić u svojoj garaži, piše Slobodna Dalmacija. Tijelo je zatim bacio u obližnju septičku jamu.

Ožić je Zovku dugovao novac, no u početku se nije navodio kao osumnjičenik. Tek kad si je pokušao oduzeti život te mijenjati iskaze, policija je počela sumnjati u njega. Tada je završio u splitskoj bolnici na odjelu psihijatrije. Dan nakon izlaska objesio se u obiteljskoj kući.

Josip Zovko, porijeklom iz Imotskog, za života je odigrao više od 50 kazališnih, televizijskih i filmskih uloga, a najviše ga se pamti po ulozi Mate iz filma "Da mi je biti morski pas" Ognjena Sviličića iz 1999. godine, za koju je dobio i nagradu hrvatskog glumišta. Rođen je 1970. godine u Splitu te je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član HNK-a Split postao je 1995. godine.

Glumio je i u filmovima "Vjerujem u anđele", "Najveća pogreška Alberta Einsteina", "Holdin" i "Oprosti za kung-fu". S televizijskih ekrana gledatelji ga najviše pamte po ulogama u serijama "Naši i vaši" te "Bitange i princeze".

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Serena Williams (Foto: Profimedia) Serena Williams (Foto: Profimedia) Serena Williams i Alexis Ohanian (Foto: AFP) Serena Williams i Alexis Ohanian (Foto: AFP) +6 Serena Williams (Foto: Profimedia) Celebrity Slavna tenisačica uskočila u prekratku haljinu pa cijelom svijetu pokazala donje rublje
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene