Neobičan i zanimljiv

Tko je kliški Picasso koji obožava putovanja, a najviše ga je fascinirala Kuba: ''Možda sam bježao od problema''

Stjepan Jukić Stjepan Jukić Nova TV 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Stjepan Jukić Stjepan Jukić Stjepan Jukić Stjepan Jukić +0 Stjepan Jukić Galerija

29-godišnji Stjepan Jukić živi u Klisu, gdje je dobio nadimak "Kliški Picasso". Zašto je tome tako te je li otvoren za novu ljubav otkrio nam je uoči nove sezone "Farme".

Stjepan Jukić ili kako ga zovu, Kliški Picasso je vrlo neobičan i zanimljiv kandidat nove sezone "Farme".

Pogledaj i ovo Dražen Trogrlić Jeste li gledali? Tko je prvi natjecatelj hit-showa "Tko to tamo pjeva" koji je otišao kući bogatiji za 2500 eura: "Znam prepoznati kada netko laže"

Ovaj 29-godišnjak umjetnik je u pravom smislu te riječi te živi od prodaje svojih slika. Novce isti tren uloži u boje, platna i putovanja, a u Klis, gdje živi, se vrati kada su prazni džepovi i tako iznova.  Fasciniran je Kubom i njihovim mentalitetom tj. lakoćom življenja. 

Trenutno je nezaposlen i slobodan, a otkrio nam je i odakle mu nadimak koji je dobio u Klisu.

"Kliški Picasso je nadimak još od prvih serija portreta koje sam radio, koji kako kažu ljudi, dosta podsjećaju na Picassa. Iskrivljene forme, izobličena lica. Neka luda vremena. Jedan čovjek mi je super napisao: "Znam da nije zgodno uspoređivati, ni ja to kao umjetnik ne volim, ali što bi rekao Geothe - "Ako se nismo upoznali s onim što je bilo prije našeg rođenja kao da se nismo nikada ni rodili".Tako da je normalno da postoje utjecaji pogotovo u vrijeme u kojem živimo", ispričao je Stjepan.

Objasnio je i zašto je fasciniran baš Kubom te koje mu je najdraže putovanje dosad.

"Zadnjih par godina sam dosta putovao, vuklo me da se otisnem negdje dalje iz rodnog Klisa, upijem nove atmosfere i upoznam nove ljude. Trebala mi je neka promjena. Možda sam i bježao od potisnutih problema. Ako bi baš mora izdvojit jedno od dražih, izdvojio bi Interrail putovanje vlakom na dva mjeseca kada sam lunjao po Italiji, Francuskoj i Španjolskoj. Bježao sam od problema koje sam sam stvorio i tražio odgovore na pitanja, a odgovori su došli kad sam se vratio na Klis i nakon dugo vremena opet počeo slikati. Kuba je fascinantna po mnogočemu, a najviše su me fascinirali ljudi i način življenja. Lakoća, pristupačnost i ritam gdje god da kreneš. Proveo sam dva mjeseca na Kubi pa sam imao vremena upiti sve od gore navedenoga i lakoću, susretljivost i prekrasna lica, koja su u svega par dana izvukla vodene boje i sketchbook iz ruksaka. Inspiracije nije nedostajalo", priznaje mladi Klišanin.

Vjeruje kako na "Farmi" neće imati problem zbog izolacije te činjenice da će živjeti bez tehnologije, a objasnio je i s kakvim se ljudima ne može složiti. "Malo me "štrecnu" nagli i glasni, al to definitivno nije razlog za neslaganje", kaže Jukić.

Od kolega iz showa očekuje da bude što više razumijevanja, plesa i glazbe, a uvijek je otvoren za novu ljubav, koju ne isključuje ni u showu. "Srce je uvijek otvoreno za ljubav, u nama i oko nas", kaže Stjepan koji se osvrnuo i na to kako je njegova obitelj reagirala kada im je rekao da ide u show.

"Pomalo šokovito, kao i na svako moje iznenadno duže putovanje, a "Farma" je jedno od takvih. Nadam se", zaključio je.

Farmu ne propustite na Novoj TV, a sve novosti potražite na službenoj web-stranici Farme!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene