"Izmijenio je televizijski program"

Preminuo nakon borbe s rijetkim oblikom leukemije:Otišao tvorac kultnih serija

Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 2 Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 2 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 3 Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 2 +0 Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 1 Galerija

Steven Bochco umro je u dobi od 75 godina. Tužnu vijest objavila je njegova obitelj.

Američki televizijski producent i scenarist Steven Bochco, tvorac niza kultnih američkih serija umro je u dobi od 75. godina, objavila je njegova obitelj. U priopćenju stoji da je umro u snu nakon duge borbe s rijetkim oblikom leukemije.

Bochco je pridonio razvoju suvremene televizijske drame kroz hit serije poput Hill Street Bluesa, Zakona u Los Angelesu (LA Law) i Njujorških plavaca (NYPD Blue). Osvojio je 10 nagrada Emmy, a serija Hill Street Blues koja se počela prikazivati u siječnju 1981. tijekom sedam sezona osvojila je 26 Emmyja.

Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 3 Steven Bochco (Foto: Profimedia) - 3 Foto: Profimedia

Odrastao je na Manhattanu, a nakon studija na Sveučilištu New York i Institutu za tehnologiju Carnegie počeo je raditi za Universal Pictures kao pisac i urednik na detektivskim serijama Ironside i Columbo. U svojim memoarima "Truth is a Total Defense: My Fifty Years of Television" (Istina je potpuna obrana: Mojih 50 godina na televiziji) govori o bogatoj karijeri koju je počeo s 22 godine kao pisac popularne drame NBC-ja The Name of the Game sve do serije Murder in the First.

Za redatelja serije "Buffy, ubojica vampira", Jossa Whedona, Bochco je bio "kompleksan, nepredvidiv čovjek i nepogrešivo humana osoba". "Izmijenio je televizijski program, ne samo jedanput. Bio je legenda", napisao je. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene