Velika tragedija

Tužan kraj života jedne od najljepših glumica u regiji rastužio je mnoge, imala je uspješnu karijeru sve dok nije pala u pakao ovisnosti

Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Youtube Screenshot 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić +0 Vlajko Lalić Galerija

Tragičan kraj života omiljene glumice Sonje Savić mnoge je rastužio tada prije 14 godina, a mnogi je se prisjećaju upravo ovih dana kada bi obilježila 61. rođendan da je živa.

Srpska glumica Sonja Savić ostavila je svoj trag u brojnim filmovima na bivšem jugoslavenskom prostoru, a mnogima je bila omiljeno lice dok njen život nisu obuzele razne ovisnosti. 

Pogledaj i ovo showbuzz Prerano otišli Napustili su scenu bez posljednjeg naklona

Ovih dana Sonja bi proslavila svoj 61. rođendan, a preminula je 2008. godine. 

Samo nekoliko dana poslije rođendana te 2008., glumica je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja. 23. rujna, njen partner pozvao je liječnike koji su ostali šokirani prizorom koji su zatekli.

Sonja je okružena iskorištenim špricama ležala na podu u prostoriji u kojoj je jedini namještaj bio madrac.

Njena tragična smrt obišla je regiju, ali tužno je da glumici na sprovod nije došao nitko od njenih kolega. Glumu je prije svoje smrti potpuno zanemarila, a u jednom je intervjuu izjavila kako bi voljela umrijeti kratkom i veselom smrću. 

U svijet glume ušla je sa 16 godina, a četiri godine kasnije diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Beogradu. Vrhunac slave postigla je početkom 80-ih godina tijekom kojih je snimila pet filmova koji su obilježili jugoslavensku kinematografiju, a osvojila je i brojne nagrade, poput one na Venecijanskom festivalu.

Među njima je bio film "Una", koji je obilježila scena u kojoj gola Sonja jede trešnje na balkonu i zavodi svog profesora koji ju intervjuira. Ostali filmovi koji su obilježili njezinu karijeru bili su "Davitelj protiv davitelja", "Život je lep", Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli", "Jug-jugoistok" te brojni drugi. Početkom 90-ih godina Sonja se počela baviti režijom i raditi na projektima koji su se protivili ratu u Jugoslaviji.

80-ih godina upoznala je i jazz-glazbenika Vlajka Lalića, s kojim je godinama bila u vezi. Lalić je tragično poginuo 1990. godine utopivši se na jedrenju. Savić je u to vrijeme imala 29 godina, a rekla je jednom prilikom da sebe smatra udovicom. On joj je bio velika ljubav i maštala je o tome da s njim provede cijeli život.

Ipak, njegova tragična smrt ostavila je traga te Sonja više nije pronašla utjehu u ljubavi, a život joj je tada obuzela i droga koja ju je i odvela u smrt sa samo 47 godina.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus Nives Celzijus i Ivana Mišerić - 2 Nives Celzijus i Ivana Mišerić - 3 Nives Celzijus +26 Nives Celzijus Celebrity Nives Celzijus u bijeloj pripijenoj haljini pokazala i više nego što je trebala, jedan detalj posebno se isticao

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Charlotte, princ George Kate Middleton, princeza Charlotte, princ George Princeza Charlotte, princ George Kate Middleton, princeza Charlotte, princ George, princ William +21 Kate Middleton, princeza Charlotte, princ George, princ William Celebrity Kamere zabilježile zanimljiv trenutak između princeze Charlotte i princa Georgea, pogledajte snimku koja je postala hit!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene