Tužna priča

Tragičan kraj života omiljene glumice: Liječnike šokirao prizor koji ih je dočekao u stanu

Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Youtube Screenshot 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) +0 Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Galerija

Sonja Savić bila je jedna od omiljenih jugoslavenskih glumica.

Srpska glumica Sonja Savić 15. rujna bi proslavila 58. rođendan da se njezin život nije tragično ugasio 2008. godine od posljedica predoziranja heroinom.

Pogledaj i ovo Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Tužna priča Tragičan kraj jedne od najljepših glumica s ovih prostora: Liječnici su je našli na podu okruženu špricama, prizor ih je šokirao

Glumica koju je publika naprosto obožavala pronađena je mrtva u stanu svojih roditelja 23. rujna 2008. godine u 47. godini života. Liječnike, koje je pozvao njezin tadašnji partner, šokirao je prizor koji ih je tamo zatekao. Sonja je bila okružena iskorištenim špricama, a u cijelom je stanu jedini namještaj bio madrac na podu.

Sonja je za života steklu titulu jedne od najtalentiranijih, ali i najseksepilnijih glumica u Jugoslaviji.

Glumom se počela baviti kao mlada djevojka sa 16 godina, a već četiri godine kasnije diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Vrhunac slave postigla je početkom 80-ih godina tijekom kojih je snimila čak pet filmova koji su obilježili jugoslavensku kinematografiju, a osvojila je i brojne nagrade, poput one na Venecijanskom festivalu.

Među njima je bio film "Una", koji je obilježila scena u kojoj gola Sonja jede trešnje na balkonu i zavodi svog profesora koji ju intervjuira. Ostali filmovi koji su obilježili njezinu karijeru jesu "Davitelj protiv davitelja", "Život je lep", Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli", "Jug-jugoistok", kao i mnogi drugi. Početkom 90-ih godina Sonja se počela baviti režijom i raditi na projektima koji su se protivili ratu u Jugoslaviji.

Tijekom posljednjih godina života povukla se iz javnosti i zanemarila glumu te se osjećala zanemarenom i neshvaćenom. U jednom od intervjua koje je dala pred kraj života priznala je kako bi voljela umrijeti kratkom i veselom smrću s obzirom na to da joj život nema smisao jer nikada nije rodila djecu.

Sonja je sahranjena u rodnom selu svog oca, a na sprovod joj nije došao nitko od kolega.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) +5 Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Celebrity Hakeri upali na Instagram zanosne pjevačice i objavili razgolićenu fotografiju, prijete i videom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene