prijeti mu doživotan zatvor

R. Kelly proglašen krivim za niz stravičnih zločina, uključujući trgovinu ljudima i seksualno iskorištavanje djece

R. Kelly (Foto: Getty Images) R. Kelly (Foto: Getty Images) Getty Images 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju R. Kelly (Foto: Getty Images) R. Kelly (Foto: Getty Images) R. Kelly (Foto: Getty Images) R. Kelly (Foto: Profimedia) R. Kelly (Foto: Profimedia) R Kelly (Foto: AFP) R Kelly (Foto: Instagram) R Kelly (Foto: Instagram) R Kelly (Foto: AFP) R Kelly (Foto: Instagram) +3 R Kelly (Foto: AFP) Galerija

R. Kellyja je sud proglasio krivim po svim točkama optužnice nakon što su izneseni brojni dokazi i uznemirujuća svjedočanstva o njegovim seksualnim zločinima tijekom protekla dva desetljeća.

Pjevača R.Kellyja savezna porota na sudu u New Yorku u ponedjeljak je proglasila krivim po svim točkama optužnice, javlja NY Times.

Pogledaj i ovo Aaliyah (Foto: AFP) Oženio 15-godišnjakinju Redao zločin za zločinom: Posrnuli pjevač seksualni je predator kojem prijeti 30 godina zatvora

Tijekom šestotjednog sudskog procesa izneseni su brojni dokazi i uznemirujuća svjedočanstva o seskualnim zločinima nekad popularnog glazbenika.

Sudilo mu se za niz stravičnih zločina, uključujući za seksualno zlostavljanje, pedofiliju, trgovinu ljudima za prostituciju i ucijenjivanje žrtava u zadnjih 25 godina. Slavu je koristio kako bi namamio žene, često iz publike na svojim koncertima, u čemu su mu pomagali njegovi menadžeri koji bi se pobrinuli i da njegove žrtve šute, kazali su tužitelji.

Kelly sve optužbe i dalje poriče, a odvjetnici su njegove žrtve pokušali prikazati kao razočarane fanove koji su se osjećali odbačeno nakon što su s njim pristali na seksualni odnos.

Pretpostavlja se da bi za sve navedeno mogao dobiti doživotni zatvor, a kazna će mu biti izrečena 5. svibnja sljedeće godine.

Podsjetimo, sve je započelo davnim slučajem iz 1994. kada je navodno krivotvorio dokumente i podmićivao koga je trebao ne bi li uspio oženiti tada 15-godišnju Aaliyah, poznatu preminulu pjevačicu. Na temelju krivotvorenih dokumenata R. Kelly je uspio oženiti maloljetnu Aaliyah, no trud mu se i nije baš isplatio, jer su se razveli nakon samo šest mjeseci braka. Kada su se vjenčali R. Kelly je imao 27 godina.

Taj skandal se zataškao kada je lijepa Aaliyah poginula u avionskoj nesreći 2001. godine, no 2019. je sve ponovno izašlo na vidjelo.

Inače je ovaj posrnuli pjevač već godinama je bio u centru brojnih skandala u kojima je, bez iznimke, optužen za seksualno zlostavljanje žena i djevojaka. Sve se posebno zahuktalo kada je snimljena serija "Surviving R. Kelly", a u kojoj su mnoge žrtve ovog seksualnog predatora progovorile o detaljima svojih odnosa s njime.

Protiv pjevača je podignuto na desetke optužnica za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, a pripisuju mu se i zlodjela poput - snimanja seksa s maloljetnicom, vođenje seks kulta te posjedovanje i snimanje dječje pornografije.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman +7 Bianca i Roman Celebrity Izraz lica Maje Šuput govori sve o neugodnom susretu s osobom iz prošlosti: "Vi se mene ne sjećate? Prije puno godina..."

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene