Zanosna i seksi

Hollywoodska diva blista i sa 40

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Milla Jovovich slavna je hollywoodska diva, a danas je navršila 40 godina.

Milla Jovovich slavna je hollywoodska glumica srpskog porijekla, a na današnji je dan navršila okruglih 40 godina.

Pogledaj i ovo Blake Lively Žena, majka, kraljica Nekoć slavna "Tračerica", danas modna diva: Plavušu bez dlake na jeziku nazivaju boginjom ljepote

Milla je karijeru započela kao model, a prvu reklamu snimila je kad je imala 11 godina. Usporedno s manekenstvom bavila se glumom i pjevanjem, a iza sebe ima i jedan objavljen album 'Božanstvena komedija' iz 1994. godine.

Lijepa glumica srpsko-ruskog porijekla rođena je u Kijevu, 17. prosinca 1975. godine, kao Milica Jovović. Neposredno nakon njenog rođenja, obitelj se preselila u London, a zatim Ameriku kad je Milla imala šest godina.

U dobi od 11 godina opazio ju je fotograf Richard Avedon koji ju je predstavio marki Revlon za koju je zatim snimila reklamu 'Most Unforgettable Women in the World'. Sa 12 godina, našla se na naslovnoj strani talijanskog magazina "Lei", nakon čega je i krenula njena uspješna karijera modela. Mila se do sada našla na naslovnicama prestižnih modnih magazina poput "Vogue", "Glamour", "Elle", "Bazar", "Cosmopoliten" i mnogih drugih, a nosila je kreacije slavnih imena svijeta mode.

Podjednako uspješnu karijeru na filmu započela je 1988. godine u filmu 'The Night Train to Kathmandu' u kojem je imala sporednu ulogu.

Tek će filmom 'Return to the Blue Lagoon' steći svjetsku slavu i biti imenovana najboljom mladom glumačkom nadom.  Ipak, tek je glavna uloga u filmu "Peti elementa" pozicionirao Milu na "A listu" holivudskih glumica.

Udavala se tri puta. Prvi brak bio je sa Shawnom Andrewsom, a trajao je svega nekoliko mjeseci. Sljedeći je bio s redateljem Lucom Bessonom, ali rastali su se nakon dvije godine. Godine 2009. udala se za Paual W.S. Andersona te postala majka kćerima Dashiel i Ever Gabo.

Milla trenutno radi na filmu 'Resident Evil: The Final Chapter' u kojem će gledatelji imati priliku vidjeti kako bi izgledao glavni lik Alice u starijoj dobi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene