''Još si tu...''

Branko Đurić Đuro prisjetio se prerano preminulog prijatelja koji je osnovao jedan od najvećih regionalnih bendova

Branko Đurić Branko Đurić Goran Stanzl/Pixsell 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Branko Đurić i Dražen Ričl Branko Đurić Branko Đurić i Tanja Ribič - 4 Branko Đurić i Tanja Ribič - 3 Branko Đurić i Tanja Ribič - 2 Branko Đurić i Tanja Ribič - 1 Branko Đurić i Tanja Ribič Branko Đurić i Tanja Ribič sa kćeri Zalom Davor Gobac, Tanja Ribič i Branko Đurić Branko Đurić i Tanja Ribič +3 Branko Đurić i Tanja Ribič Galerija

Branko Đurić na svom se Instagramu prisjetio prerano preminulog kolege Dražena Ričla, koji je bio osnivač Crvene jabuke.

Glumac Branko Đurić posljednjom je objavom na Instagramu rastužio svoje pratitelje. Prisjetio se svog prerano preminulog prijatelja i kolege, koji je bio jedan od najpoznatijih izvođača u regiji, a na današnji dan prije 37 godina je preminuo.

Frontmen i osnivač Crvene jabuke Dražen Ričl, kojeg su često zvali Zijo i Para, svoj je život tragično okončao.

Prometnu nesreću članovi benda doživjeli su putujući na gažu u Mostaru. Na licu mjesta poginuo je bas-gitaris Aljoša Buha, dok je Ričl podlegao povredama 1. listopada 1986. godine. Branko Đurić Đuro svake godine sjeti se dana koji je Jugoslaviju zavio u crno.

''Još si tu, duboko ispod kože. 37 godina otkako je otišao najbolji od nas'', napisao je uz crno-bijelu fotografiju na kojoj je s Draženom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro)

Legendarni pjevač s Crvenom jabukom snimio je album ''Crvena jabuka'', koji je nedugo nakon objave postao jedna od najtraženijih ploča na prostoru bivše Jugoslavije.

Jedan je od osnivača pokreta Novi primitivizam, a 1984. godine glumio je u ''Top listi nadrealista''. Mnogobrojnim obožavateljima neponovljivog humorističnog serijala u sjećanju je vrlo živa uspomena na Ričlov jedinstveni humor, koji se i danas može pronaći na YouTubeu, gdje nastavlja osvajati i nove, mlađe generacije.

Đurićevi pratitelji zbog ove su objave doživjeli osjećaj nostalgije, ali i tuge.

''Kakva fotka…'', ''Kad god zazvoni na kuli kraj Begove džamije, uvijek se sjetim njega'', ''Duša neprežaljena'', ''Stara dobra vremena koja itekako nedostaju'', pisali su.

Ričl je slovio za jednog od najboljih gitarista sarajevske rock-scene, zbog čega je od Elvisa J. Kurtovića dobio posvetu "Zijo, najbrža ruka srednje Bosne, uključujući i zajednicu općina Tuzla – car pare, magle i ostalih vremenskih nepogoda", a tako je bio i najavljivan na koncertima Crvene jabuke.

Bend je osnovao 1985. sa Zlatkom Arslanagićem.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ja Ima (@drazen_ricl)

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 2 +25 Kolinda Grabar-Kitarović - 5 Celebrity Kolinda jednim izdanjem iz Amerike potpuno očarala obožavatelje, pohvalila se fotografijama: "Lijepa ženo!"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Lopez i Ben Affleck Jennifer Lopez i Ben Affleck Jennifer Lopez i Ben Affleck Jennifer Lopez i Ben Affleck +25 Jennifer Lopez i Ben Affleck - 1 Celebrity Lopez i Affleck uhvaćeni u napetoj raspravi, njezin ljutiti izraz lica daje naslutiti da ipak postoje male nevolje u raju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene