Posebno izdanje

Ne propustite božićni koncert ''Želim život'' uz najljepše hitove Severine i Petra Graše!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U subotu ne propustite tradicionalni 15. koncert ''Želim život'' koji će se od 20:15 emitirati na programu Nove TV, portalu DNEVNIK.hr te Facebook stranici DNEVNIK.hr.

I ovog prosinca građani će uživati u božićnom koncertu ''Želim život'' u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV.

Pogledaj i ovo Luciano Plazibat kao Severina, TLZP - 7 Znaju se od prije Severina poslala poruku našem plesaču koji ju je utjelovio, ispunila mu je želju koju je priznao prije nastupa!

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom koncert će se ove godine održati u drugačijem izdanju, ali s istim plemenitim ciljem uz najljepše izvedbe najvećih zvijezda hrvatske estrade Severine i Petra Graše, te će se u subotu 19. prosinca u 20:15 sati emitirati na programu Nove TV, portalu DNEVNIK.hr te Facebook stranici DNEVNIK.hr.

Božićni koncert vrhunac je humanitarne akcije „Želim život“ kojom se nastavlja rad na unaprjeđenju hrvatske hematologije. Pozivom na broj 060 9000 građani tijekom cijelog prosinca mogu donirati 5.00 kuna (plus PDV) kako bi podržali ovu hvalevrijednu akciju. Kao i prethodnih godina, cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

''Unatoč teškoj godini i okolnostima i ove godine slavimo život uz male ekrane iz topline svoga doma jer Anin vapaj i želja za životom nikada nisu imali više smisla nego danas, kada je želja za zdravljem i životom kakav smo poznavali, želja svih nas. Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima, spremačicama, medicinskim sestrama, liječnicima koji danonoćno bdiju nad ljudskim životima. Čuvajmo zdravlje jedni drugih, cijenimo život i ponovno pokažimo veliko hrvatsko srce.“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada kao beskrajan izvor nade za 126 oboljelih pacijenta

Ustrajnim radom i zalaganjem Zaklade omogućeno je osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb te širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krovtovornih matičnih stanica, čime je nadu za spas života dobilo 126 oboljelih pacijenata. Nadalje, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećao se sa 150 na više od 65.000 darivatelja.

To Hrvatsku, prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, čini 11. državom u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270,94 kn:

Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' vrijedan mobilni ultrazvuk u vrijednosti od 331.650 kn te početkom pandemije bolesti COVID-19 respirator u vrijednosti od 187.500 kn.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene