Poništeni bodovi

Skandal na Eurosongu - Srbija zakinuta za 22 boda

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Otkriveno je kako su Crna Gora i Makedonija koristile samo glasove dobivene putem televotinga, ali ne i glasove stručnog žirija kako pravila nalažu. Nije jasno na kojem je mjestu Srbija sada 10. ili 17.

Strani mediji pišu kako je 60. Eurosong ipak obilježio i jedan skandal koji se odnosi na regularnost glasanja.

Pogledaj i ovo Hurricane Tko je po vama najbolji? Srbija kreće s izborom za svoju pjesmu Eurovizije: Evo tko su favoriti, jedno ime je već poznato javnosti

Što kažete na pjesmu koja je pobijedila na Eurosongu?

Srbija je navodno oštećena za 22 boda, a to, priznat ćete nije malo. Bojana Stamenov koja je izvela pjesmu 'Beauty never lies' bila je favorit svih novinara koji su pratili Eurosong u Beču, ali na kraju je završila na 10. mjestu iako su joj kladionice predvidjele čak 4. mjesto.

Sada se čini kako su glasovi Crne Gore i Makedonije poništeni jer se nisu držali Eurovizijskih pravila koja se tiču glasnja. 50 posto glasova dolazi putem televotinga, sms poruka ili putem eurosong aplikacije, a ostalih 50 posto daje stručni žiri. Čini se kako su ove zemlje prekršile to pravilo i u obzir uzele samo glasove prikupljene televotingom.

Nakon što je potvrđena pobjeda Švedske, predstavnice Eurosonga dali su i zvaničnu izjavu: 'Rezultati žirija Makedonije i Crne Gore su isključeni nakon konzultacija s kompanijom PricewaterhouseCoopers koja je pratila regularnost glasovanja. Kako je priopćeno o ovom incidentu raspravljat će se u lipnju. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene