Andrea Bocelli

Život velikog tenora kao roman: Majci su rekli da ga pobaci, oslijepio je s 12... Nije se predao i postao je najveći

Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 1 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 1 PR 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 1 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 2 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 3 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 4 +0 Veronica i Andrea Bocelli (Foto: Getty) Galerija

Andrea Bocelli nije se predao nijednoj životnoj nedaći. Otac je troje djece, živi glazbu i ljubav s 20 godina mlađom Veronikom... Večeras vas u Dnevniku Nove TV u 19:15 očekuje intervju s ovom svjetskom zvijezdom!

Andrea Bocelli nastupit će 10. ožujka u zagrebačkoj Areni. Publika ga željno iščekuje, a mi vam donosimo manje poznate detalje o ovom legendarnom glazbeniku. Veliki tenor, tekstopisac i producent glazbom je okružen od djetinjstva, koje je proveo u Toskani. Od rođenja je okružen glazbom te je osvajao nagrade na raznim pjevačkim natjecanjima.

Pogledaj i ovo Stjepan Hauser - 2 Posebna energija Naš vrhunski glazenik Stjepan Hauser nastupao je u Vatikanu pred punim Trgom svetog Petra

Donosimo vam kratku biografiju ovog velikana, a sve uoči njegova zagrebačkog koncerta. Napominjemo i da danas u Dnevniku Nove TV u 19:15 donosimo intervju s ovim legendarnim glazbenikom.

Ono što možda i niste znali o Bocelliju jest da je u mladosti htio biti odvjetnik. Naime, upisao je studij prava u Pisi, iako ga ljubav prema glazbi nije puštala. Zarađivao je tijekom studija pjevajući po barovima, a  studij je završio i godinu dana radio kao odvjetnik. Ljubav prema glazbi ipak je bila jača i odvela ga je u drugom smjeru.

Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 4 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 4 Foto: PR

U karijeri mu je u početku pomogao Zucchero, koji je tražio nekog tko bi s Lucianom Pavarottijem snimio demosnimku za jedan duet. Bili su očarani Andreom, a on se ubrzo predstavio i na San Remu. Pažnja medija raste, a karijera u popularnoj glazbi sve je uspješnija. Osim toga, 1994. pojavljuje se i u prvoj operi.

Na jednom koncertu otkrio je da su liječnici njegovoj majci rekli da ga pobaci jer će se dijete roditi s nekom vrstom invaliditeta. Naime, majka je tijekom trudnoće primljena u bolnicu s upalom slijepog crijeva. Pomogli su joj, ali i preporučili abortus. Ona to nije učinila. " Rekli su joj kako je to najbolje rješenje jer će se beba roditi s nekom vrstom invaliditeta. Ali mlada i hrabra žena odlučila je da neće pobaciti i dijete je rođeno. Žena je bila moja majka, a ja sam bio dijete", ispričao je Bocelli tijekom jednog koncerta.

Veronica i Andrea Bocelli (Foto: Getty) Veronica i Andrea Bocelli (Foto: Getty) Foto: Getty

Od rođenja je imao probleme s vidom. Rodio se djelomično slijep, dijagnosticiran mu je urođeni glaukom. Nakon što ga je, nažalost, kao dječaka pogodila lopta u glavu, tada je 12-godišnji Andrea potpuno izgubio vid. Utjehu je pronašao u svojoj velikoj ljubavi - glazbi. Mladi Bocelli nije dao invaliditetu da ga slomi - odlučio je pjevati, odlučio se obrazovati i živjeti punim plućima.

U vrijeme studija upoznao je prvu suprugu - Enricu Cenzatti, s kojom se vjenčao i dobio dva sina. Rastali su se, no ostali su u dobrim odnosima, pa njegovi sinovi i bivša supruga žive u blizini njegove rezidencije u Italiji. Pravu sreću pronašao je uz njegovu menadžericu Veroniku Berti, s kojom se vjenčao 2014. godine. 53-godišnji tenor i 20 godina mlađa Veronika dobili su djevojčicu početkom 2012. godine.

Veliki intervju za Novu TV!

Uoči glazbenog spektakla u Zagrebu novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov posjetila je talijansku pjevačku zvijezdu u njegovu domu u rodnoj Toscani u kojoj je i započela njegova karijera.
Bocelli je za Novu TV otkrio kako se priprema za nadolazeće koncerte i kako održava motivaciju u napornoj koncertnoj sezoni, kakvu glazbu voli slušati u slobodno vrijeme, što pamti o Hrvatskoj s proteklih nastupa i hoće li na zagrebačkoj pozornici možda ugostiti nekog od poznatih glazbenih kolega.

Cijeli razgovor pogledajte u Dnevniku Nove TV večeras u 19:15.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene