neprežaljena ljepotica

Zbog njezina brutalnog ubojstva još danas se mnogima ledi krv u žilama, predivna glumica tragično je preminula u visokom stupnju trudnoće

Sharon Tate (Foto: Profimedia) Sharon Tate (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Sharon Tate (Foto: Profimedia) Sharon Tate (Foto: Profimedia) Sharon Tate (Foto: Profimedia) Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) +0 Sharon Tate (Foto: Getty) Galerija

Sharon Tate je tijekom svoje karijere glumila u 12 filmova i serija, a bila je u braku s Romanom Polanskim. Ubili su je dok je bila trudna osam i pol mjeseci.

Američka glumica i manekenka Sharon Tate bila je zvijezda 60-ih godina, a život ove ljepotice okončali su članovi kulta Charlesa Mansona. Sharon je rođena 24. siječnja 1943. godine, a njezina brutalna smrt šokirala je čitav svijet.

Pogledaj i ovo Sharon Tate (Foto: Getty) Tragičan odlazak Brutalno je ubijena kad je imala samo 26 godina, neki tvrde da se bojala orgijama opsjednutog muža

Sharon Tate rođena je u Dallasu, a kada je imala tek šest mjeseci roditelji su je odveli na natjecanje ljepote na kojem je osvojila glavnu titulu. Iako isprva nisu htjeli da se njihova kći bavi showbizom, sudbina je imala drugačije planove. Kao djevojčica često se selila zbog posla svog oca koji je bio vojnik,a do 16. godine je živjela u šest gradova te joj je bilo teško održavati prijateljstva.

Dok je odrastala, mnogi su komentirali njezinu ljepotu, a kada je i sama to počela shvaćati, počela se prijavljivati na natjecanja ljepote. Jedno je vrijeme s obitelji živjela u Italiji, a po povratku u SAD došla je u Los Angeles, gdje je imala plan uspjeti u Hollywoodu. Kontaktirala je agenta svog prijatelja i tu je sve krenulo.

Krasila je nekoliko naslovnica popularnih časopisa, a počela je dobivati i manje uloge u serijama i filmovima. Francuskog glumca Philippea Forqueta upoznala je 1963. godine te je par započeo vezu, a nakon nekog vremena su se i zaručili. Često su se svađali, a zbog svojih poslova su se i udaljili te su na kraju prekinuli. Ljubila je i Jayja Sebringa, bivšeg pomorca koji je pokrenuo biznis frizerskih salona u Hollywoodu. Ipak, kada je kleknuo, ona je odbila te je kasnije rekla da će otići iz svijeta filma kada se uda.

Tijekom karijere je ostvarila ulove u 12 filmova i serija, a najpoznatija uloga bila joj je ona Sarah Shagal u filmu "Bal vampira" iz 1967. godine. Upravo na setu tog filma upoznala je budućeg supruga, redatelja Romana Polanskog.

Par se vjenčao 1968. godine, a još od samih početaka veze bili su tema brojnih tabloida. Pred oltar su stali u Londonu, a svi relevantni mediji pratili su ceremoniju vjenčanja. Nije trebalo dugo da svi krenu pisati o činjenici koliko su neobičan par. Kasnije su njezini prijatelji govorili kako je Sharon htjela tradicionalan brak, dok je Polanski s druge strane varao svoju suprugu te mu nije bilo jasno zašto joj to smeta. Jedno su vrijeme živjeli u Londonu, a kada su se vratili u Los Angeles počeli su se družiti s brojnim slavnim licima popur Jane Fonde, Joan Collins i Mije Farrow.

Glumica je ostala trudna krajem 1968. godine, a prije samog rođenja djeteta Polanski je otputovao u London te joj je obećao da će se vratiti prije nego što rodi. 8. kolovoza 1969. godine je Sharon s prijateljicama Joannom Pettet i Barbarom Lewis bila na ručku u svom domu te im se požalila da je razočarana što joj se suprug još nije vratio. Čuli su se telefonski istog dana, a nešto nakon ponoći članovi kulta Charlesa Mansona ubili su sve njih u vili koju je Sharon dijelila s Polanskim.

Ubojice su žrtve usmrtile brojnim ubodima noža, a plavokosa Sharon zadobila ih je čak 16. Nakon toga njezinom krvlju ubojice su ispisale riječ "svinja" na ulaznim vratima. Tijela je drugo jutro pronašla spremačica. Kontroverzni redatelj u kasnijim je intervjuima opisivao vrijeme sa Sharon kao "najbolje u životu" te nije skrivao koliko je šokiran smrću svoje lijepe i mlade supruge, no bilo je i onih koji su tvrdili kako je njihov brak bio daleko od idealnog te kako se glumica zapravo bojala svoga supruga.

Također, neko se vrijeme pričalo kako je redatelj snimao amaterske sado-mazo porniće sa Sharon u glavnoj ulozi, a uratke je često dijelio sa svojim prijateljima. Šuškalo se i kako je volio kućne orgije, koje je također snimao, a po noćnim klubovima je tražio djevojke koje bi dovodio Sharon za seks utroje.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Melania Trump (Foto: AFP) Melania Trump (Foto: AFP) +0 Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Zanimljivosti Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene