Bilo je tu svega

Svi pričaju o odlasku kralja Charlesa na operaciju, a sjećate se kad su nedavno ovi prizori njegovih natečenih prstiju obišli svijet?

Kralj Charles III. - 3 Kralj Charles III. - 3 Afp 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles - 1 Meghan Markle i kralj Charles - 1 Camilla Parker Bowles i kralj Charles Kralj Charles - 3 Kralj Charles - 2 Kralj Charles III. - 10 Kralj Charles III. - 8 Kralj Charles III. - 1 +19 Kralj Charles III. - 2 Galerija

Zdravstveno stanje kralja Charlesa sve je zabrinulo, no operacija prostate u ovom je trenu za kralja samo još jedna od niza tegoba koje je prošao kroz život.

Kralj Charles zabrinuo je javnost kad se pročulo da mora na operaciju prostate, no kad vidite kraljevu povijest bolesti, shvatit ćete da mu je ovo samo još jedna u nizu nedaća s kojima se borio i izborio.

''Ne znam za vas, ali sada dijelovi mene neprestano otpadaju u pravilnim intervalima'', našalio se 2018. o svojem zdravlju.

A evo s čim je sve tijekom života 75-godišnji kralj imao problema.

Princ Harry otkrio je u svojim memoarima ''Rezerva'' da je njegov otac patio od kroničnih bolova u vratu i leđima za koje su djelomično zaslužne stare polo ozljede.

Sam Charles je ranih 1990-ih imao i oštećenje diska, zbog čega je propustio Royal Ascot 1991. Dvije godine kasnije, ozljeda se pogoršala kada je pao s konja u Windsoru.

Nešto s čime je još više zabrinuo javnost njegovi su natečeni prsti i šake. Liječnik opće medicine Chun Tang rekao je: ''Natečeni prsti često su simptom zadržavanja vode što može biti uzrokovano brojnim zdravstvenim problemima. Ovo stanje službeno je poznato kao daktilitis. Nastaje zbog upale i može biti posljedica artritisa, višestrukih bakterijskih infekcija ili čak tuberkuloze. Ostale mogućnosti uključuju visoke razine soli, alergijske reakcije, nuspojave lijekova, ozljede i autoimune bolesti.''

Kralj se ranije šalio na račun izgleda svojih ruku te ih je čak nazvao ''kobasičastim prstima''.

Više možete pročitati OVDJE.

2008. godine, kralju je manjim zahvatom s lica uklonjena nekancerogena izraslina. S malim, šesterokutnim flasterom na desnoj strani nosa viđen je u svibnju te godine. Nije želio govoriti o detaljima, a u priopćenju su naveli da je to manji kirurški zahvat i rutinska stvar.

A baš kao i mnogi ljudi diljem svijeta, ni Charles nije prošao bez lomova. Desnu ruku slomio je nakon pada s konja tijekom utakmice u Cirencesteru 1990. Nesreću je opisao kao gadan prijelom iznad desnog lakta. Charles, koji je tada imao 41 godinu, galopirao je kako bi presjekao protivnika kada je njegov konj skrenuo udesno. Izgubio je ravnotežu i strovalio se između dviju životinja od kojih ga je jedna udarila nogom u ruku. Proveo je tri noći u bolnici.

Međutim, rana nije uspjela pravilno zacijeliti pa je nakon tri mjeseca ponovno išao na operaciju. Kost je uzeta iz njegova kuka i nabijena oko prijeloma, a metalna ploča pričvršćena je vijcima. Otpušten je iz bolnice tjedan dana kasnije.

Zbog pada s konja, nekoliko godina kasnije, slomio je i sitnu kost na lopatici. Nekoliko dana morao je nositi remen dok prijelom nije zarastao. A iz istog razloga nekoliko godina kasnije slomio je i rebro.

Godine 1998. Charles išao i na lasersku operaciju hrskavice u desnom koljenu. Imao je istu operaciju na lijevom koljenu nekoliko godina ranije nakon čega je kasnije obveze obavljao uz štake.

U studenom 2001. Charles se javio na kraljevske dužnosti noseći povez na lijevom oku. Ispostavilo se da je pilio granu stabla u Highgroveu, svojem imanju u Gloucestershireu, kada mu je piljevina uspjela upasti u oko. Prašina mu je izgrebala rožnicu i privremeno utjecala na vid. Nakon tretmana lokalnog liječnika, prebačen je specijalistu i odredio mu je dan odmora.

Pomalo bizarna nesreća zadesila ga je 1981. godine. Zalutala polo loptica - vjerojatno udarena od strane previše revnog protivnika - odletjela je izravno u Charlesovo grlo tijekom utakmice. Iako nije pretrpio trajnu štetu, Charles je izgubio glas na deset dana.

Na kraju, 2003. godine, Charles je operirao herniju koja je navodno uzrokovana ozljedom u vrtu od rada na imanju Highgrovea.

Jeste li očekivali da je Charles imao ovoliko ozljeda kroz život?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Martina i Niko Dalić - 12 Martina i Niko Dalić - 11 Martina i Niko Dalić - 7 Martina i Niko Dalić - 6 +18 Martina i Niko Dalić - 5 Celebrity Evo tko je suprug Martine Dalić! Zajedno su duže od 30 godina, a zbog zavidnih karijera nazivaju ih najmoćnijim parom u Hrvatskoj

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 1 Maja Šuput Maja Šuput - 4 Maja Šuput - 3 +25 Maja Šuput Celebrity Nakon više od 15 dana godišnjeg, Šuput je novom fotkom otkrila da se vraća kući, a Bloom je opet bio zvijezda objave!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene