Masterchefmanija zavladala je Hrvatskom već s prvim nastavcima prve sezone popularnog realityja, a sada svi ljubitelji kuharstva, ali i vjerni obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju novu sezonu.
Novi nastavci Masterchefa donose i nove natjecatelje, puno korisnih lekcija iz svijeta kuharstva i gastronomije, ali i brojne zabavne momente koji dodatno začinjavaju svaku emisiju. I dok se kazaljka na satu opasno približava startu druge sezone Masterchefa, valja se prisjetiti prošlogodišnjih kandidata i najsmješnijih momenata prve sezone.
Kako je to bilo prošle godine kada smo se svi odlično zabavljali gledajući brojne propuste kandidata, a pogotovo komentare uvijek spremnog i britkog žirija, prisjetit ćemo se kroz ovaj tekst i video priloge.
Gdje je buncek?
Glavna namirnica bila je buncek, a kandidati su imali kratko vrijeme za odabir svih namirnica za pripremu jela. Srđana je uzela sve namirnice, ali je zaboravila osnovnu – buncek. Jednostavno sam izolirala ideju da ga moram tamo pokupiti. Nisam ga vidjela uopće. – prokomentirala je Srđana nakon što joj je žiri skrenuo pozornost da se iz smočnice vratila s punom košaricom, ali bez glavne namirnice.
Vrijeme za odabir je istekao i Srđana je morala ući u ovaj izazov bez bunceka. Srđana radi vegetarijanski buncek danas – bile su riječi Tomislava Gretića prije nego su ju poslali na njeno radno mjesto.
Ivanin prilog umjesto pred žirijem, ostao u tavi
Ivana je unijela puno truda u svoje jelo onog dana kada je krenula žiriju prezentirati svoj 'Harikiri – amur u vinu', no dogodio joj se mali peh. Imala sam i krumpir, ali sam ga zaboravila staviti. Ostao je na tavici. – izjavila je simpatična Ivana i pritom izazvala smijeh kod žirija.
Nakon kušanja Gretić je dodao: Krumpir čak i ne fali. Ivanu to nije previše utješilo te je svoje jelo tog dana ocijenila: Ovo mi je dosad, recimo na ljestvici od jedan do sto, sedam
Gretić: Gdje je konobar? Mislim da smo prevareni
Ana je u svom dvoboju s poznatim chefom kuhinje podbacila te žiriju servirala prazan tanjur. Dok je žiri isprobavao jela bilo mi je smiješno, jer sam znala da kada podignu onaj poklopac da ću se zblamirati – izjavila je Ivana u iščekivanju najgoreg.
Kada je Gretić digao poklopac od jela kojeg je Ivana trebala pripremiti pitao je: Gdje je konobar? Mislim da smo prevareni.
Ivana je objasnila: Žalim što nisam stigla servirati. Sve je ukusno što sam probala i mislim da sam baš sve korektno odradila.
Takav minimalizam se teško razumije. Ovo je maksimalno japansko. To se toliko približilo zenu da to mi više ne možemo razumjeti.– u šaljivom tonu prokomentirao je Marčić.
Marčić Nastasji: Nemojte dolaziti kao manekenka!
Kada je Nastasja došla pred žiri sa svojim 'Toplim predjelom a la Nastasja', nakon oštrih kritika Tomislava Gretića, došao je i red na Jankovića i Marčića koji ju također nisu štedjeli. Marčić je primijetio: Ono što je dobro kod vas danas je da konačno izgledate kao žena koja kuha, konačno ste shvatili kako treba izgledati u kuhinji. Jako dobro. Nemojte više dolaziti kao manakenka!
Ivankova 'luda gljiva'
Ivanko je pred žiri došao s prženom pancetom s endivijom i namazom od mascarponea i jogurta, a dočekan je Matinim riječima: Dobra je ironija što ste napravili ludu gljivu sa strane. Mislim da ni ona, ni konzumacija nje me ne bi natjerala da zaboravim koliko je ova endivija loša. Ubili ste boga u njoj.
Valjda sam ju malo više prepekao. Oni valjda vole više al dente. Komentari žirija su loši, ali ja sam zadovoljan svojom klopom i ukusom. Možda je falilo malo soli…– branio se Ivanko.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook