Koji je vaš favorit?

Lista najboljih romantičnih filmova koja će uljepšati ovaj malo posebniji dan od drugih

Jedi, moli, voli, Julia Roberts Jedi, moli, voli, Julia Roberts Foto: Profimedia

Bez obzira na to provodite li Valentinovo s dugogodišnjim partnerom, najboljom frendicom ili sami, uvijek postoji savršen film za svaku prigodu. Za vas smo spremili listu najboljih romantičnih filmova koji će uljepšati ovaj malo posebniji dan od drugih. Udobno se smjestite i samo uživajte.

Prljavi ples (1987)

Nemoguće je a da se ne zaljubite u Baby (Jennifer Grey) i Johnnyja (Patrick Swayze), koji svoje simpatije jedno prema drugome pronalaze kroz ples. Ovaj kultni klasik ima sve što vam treba - odličnu glazbu, pregršt šarma, ples i malo drame.

Zgodna žena (1990)

Jedan od najpoznatijih filmova iz devedesetih idealan je za valentinovsku večer uz najdraže grickalice i čašu vina. Iako tematika možda za današnje vrijeme nije izrazito korektna, Julia Roberts i Richard Gere dovoljan su razlog da pogledate ovaj film po tko zna koji put.

10 razloga zašto te mrzim (1999)

Najbolji dan da se vratite u tinejdžerske dane i prisjetite slatkih prvih simpatija upravo je Valentinovo. Ova teen romantična komedija jedan je od najgledanijih filmova iz tog žanra, a uvijek je zadivljujuće gledati prirodnu kemiju fantastičnog Heatha Ledgera i Julije Stiles.

Ja u ljubav vjerujem (1999)

Julia Roberts i Hugh Grant više su nego dovoljni razlozi da pogledate film bez obzira na to o čemu se radi, ali slučajni susret zbog prolivenog soka od naranče koji vodi do prave ljubavi vrhunski je valentinovski narativ koji trebamo svake godine.

Dnevnik Bridget Jones (2001)

Film koji svi znamo, volimo i koji smo gledali stotinu puta. Razlog tome je simpatična Bridget (Renee Zellweger) u svojoj potrazi za ljubavlju, koja se nađe u ljubavnom trokutu između Colina Firtha i Hugha Granta. Bridget Jones film je koji zasigurno budi mnoštvo emocija bez obzira na to koliko ga puta gledali, a ako se odlučite za ovaj film na Valentinovo, pripremite maramice, i brdo čokoladica.

Bilježnica (2004)

"Bilježnica" je film s klasičnom ljubavnom pričom, koji prati Allie i Nou dok ih razdvajaju klase i rat. Ljubavna priča vrijedna naše pozornosti koja će nas zasigurno rastužiti, ali i podsjetiti na snagu ljubavi koja je univerzalna.

Imaš poruku (1998)

Jedan od prvih filmova koji odlično prikazuje početke online romansi. Joe Fox (Tom Hanks) i Kathleen Kelly (Meg Ryan) zaljubljuju se u anonimnosti interneta, oboje blaženo nesvjesni da su zapravo rivali u poslu. Ovaj je film jedan od klasika koje je uvijek užitak pogledati.

Jedi, moli, voli (2010)

Još jedan odličan film s Julijom Roberts koji je jednostavno predivan. Ovo nije samo film o pronalasku romantične ljubavi, nego film koji priča o tome kako to izgleda pronaći ljubav prema životu, i naravno - hrani. Inspirirajuća priča koja će vas raznježiti, ali i ispuniti pozitivnom energijom koja nam je uvijek dobrodošla

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene