Svatko ima mračnu tajnu

Fantastičan triler koji će vas prestraviti: Užasi su jezivi i jako stvarni!

Čovjek od krede Čovjek od krede

C. J. Tudor napisala je uzbudljivu i napetu priču u kojoj se neočekivani razvoj događaja raspliće postepeno potičući čitatelja na bjesomučno okretanje stranica.

Prvijenac autorice C. J. Tudor objavljen je 2018. i mnogi ga smatraju jednim od najboljih trilera godine. Naziv knjige i sama naslovnica upućuju na igru s dječjim strahovima, ali u ovoj knjizi nema ničega nevinoga. Užasi su jezivi i jako stvarni.

Roman koristi strukturu dualne radnje. Jedan je dio smješten u 80-e godine prošloga stoljeća, a drugi se odvija 2016. Sve je počelo davne 1986. u zabavnom parku, onog dana kad se dogodila nesreća. Tada je dvanaestogodišnji Eddie upoznao gospodina Hallorana – Čovjeka od krede. Junak priče, Ed, dva je desetljeća prije bio tipičan dvanaestogodišnji tinejdžer, koji je sa svojom grupom bliskih prijatelja zbijao nevine šale. Njihovi mladi životi odjednom se promijene zahvaljujući nezgodi na lokalnom sajmu na kojem je upoznao čovjeka gotovo potpuno bijele kose.

Eddie i njegova mlada ''banda“ stignu na spomenuti sajam, gdje Eddija privuče prekrasna mlada žena, koja tijekom predstave biva osakaćena. Uz pomoć albino gospodina on je spasi od smrti te postaju snažno povezani.

Dakle, ova strašna nesreća – i s njom povezan slučajni susret – pokreće niz mračnih događaja koji će zasjeniti grad još dugi niz godina. Ove sjene, međutim, kriju mnoge stvari jer stanovnici grada imaju sakriti mnogo toga. Svatko, čini se, ima neku svoju mračnu tajnu.

Iako se Ed ispočetka ježi od neobičnog prisustva gospodina Hallorana, njih se dvojica sprijateljuju zahvaljujući muškarčevoj pristupačnosti i toplini. Gospodin mu pokaže zanimljivu igru kredom kojom Ed i njegovi prijatelji komuniciraju tajnim jezikom znakova što ih ostavljaju na raznim mjestima po gradu. Ova se naizgled nevina igra pretvori nešto vrlo opasno kada ih dovede do leša mlade djevojke.

U 2016. godini, sada muškarac u ranim četrdesetima, Ed predaje u školi vjerujući da je tragična prošlost daleko iza njega, zakopana u kovčegu sjećanja. No u jednom se trenutku pojavi pismo koje sadrži komadić krede i crtež čovječuljka. Čini se da ljeto 1986. nije ni izbliza gotovo te da se prošlost vraća sa svom snagom neizliječenih trauma.

Autorica je napisala uzbudljivu i napetu priču u kojoj se neočekivani razvoj događaja raspliće postepeno potičući čitatelja na bjesomučno okretanje stranica.

Tijekom romana javljaju se brojna pitanja: Što pokreće svakog od likova? Tko je kriv, a tko nedužan? Postoje li tajne koje nikada ne bi trebale izaći na svjetlo dana?

Ovo je roman u kojem prošlost nastavlja živjeti jer istina izlazi na vidjelo svakim novim otkrićem te se mijenja poput neke slagalice strave – malo-pomalo gurajući nas preko ruba. Vrlo originalan roman čija su radnja i likovi nevjerojatno dobro ostvareni za jedan prvijenac.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene