dubrovačke ljetne igre

Premijerna izvedba plesne predstave "Zagrljaj" švedske koreografkinje koja se bavi intimnošću

Predstava Zagrljaj - 1 Predstava Zagrljaj - 1 PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Predstava Zagrljaj - 2 +0 Predstava Zagrljaj - 1 Galerija

Plesačica i koreografkinja Meleat Fredriksson istražuje kako činjenica da je tamnoputa utječe na njen umjetnički rad.

Plesna predstava "Zagrljaj“ koreografkinje Meleat Fredriksson u produkciji Centra za izvedbene umjetnosti Vitlycke iz Švedske, premijerno će, u sklopu projekta "Future Epics“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa, biti izvedena u ponedjeljak, 17. kolovoza u 21.30 sati u Lazaretima.

Pogledaj i ovo Monodrama Lulu - 1 72. dubrovačke ljetne igre Intimna i strastvena "Lulu" očarala publiku na Lovrjencu, intimna monodrama govori o jednoj od najpoznatijih femme fatale

Ples "Zagrljaj“ bavi se intimnošću čina utkivanja vlastitog bića u spektakularan nered mekoće i brižnosti. Plesači Meleat Fredriksson, Adam Seid Tahir i Lydia Östberg Diakité povest će publiku na putovanje na kojem će prigrliti sve ono što ih skandinavsko društvo tjera da odbace. Oni pozivaju publiku da dođu i legnu s njima, da odrijemaju na njihovim grudima i osluhnu zvuk teškog rada i stroge ljubavi generacija. Pozivaju na osluškivanje kontradikcije pripadanja i sjene, vriska iz vlastitog unutarnjeg mira, krikove i vriskove radosti. Ostatak švedskog umjetničkog tima osim plesača, čine scenografkinja i kostimografkinja Aida Rønvik te Holger Hartvig zadužen za zvuk i produkciju.

Plesačica i koreografkinja Meleat Fredriksson školovala se u Danskoj nacionalnoj školi izvedbenih umjetnosti u Kopenhagenu. Od završetka studija 2015. godine članica je studijskog kolektiva DANSEatelier, koji se sastoji od 11 plesnih umjetnika koji rade na stvaranju kontinuiteta u svijetu slobodnih plesača i istražuju stvaranje, dijeljenje i ugošćivanje umjetnosti koristeći višestruke hijerarhije. Njen rad često sadrži improvizaciju, ritam i stav, iz čega obično i nastaje. Trenutno istražuje kako činjenica da je tamnoputa utječe na njen umjetnički rad. U svom naumu da izbjegne nametnute bjelačke vrijednosti, standarde i sustave afirmacije, Fredriksson istražuje što se događa kada u središte istraživanja postavi cijelu sebe (kao križište različitih stvari). Njeni radovi predstavljeni su u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj i Hong Kongu na festivalima poput My Wild Flaga 2019. godine, Festivalu plesa i kazališta u Göteborgu 2018. godine te festivalima TheCarrierBag i Međunarodnom festivalu koreografije u Hong Kongu 2016. godine.

Ulaznice za ovu plesnu predstavu još uvijek su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, HEP, Euroherc, ALH, Kraš, Tele2, Croatia Airlines, OTP banka, Caboga Stiftung, ACI, Coca-Cola i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene