U konkurenciji za nagradu

Peti dan 28. Sarajevo Film Festivala obilježile emotivne reakcije, ukrajinski film sve je dirnuo do suza

Peti dan Sarajevo Film Festivala - 2 Peti dan Sarajevo Film Festivala - 2 PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Peti dan Sarajevo Film Festivala - 2 Peti dan Sarajevo Film Festivala - 3 Peti dan Sarajevo Film Festivala - 4 +0 Peti dan Sarajevo Film Festivala - 1 Galerija

Peti dan 28. Sarajevo Film Festivala obilježile su emotivne reakcije na ukrajinski film "Klondike" koji konkurira za nagradu Srce Sarajeva u sklopu Natjecateljskog programa – igrani film.

Regionalnom premijerom filma "Klondike" ukrajinske redateljice Maryne Er Gorbach u Narodnom pozorištu Sarajevo nastavljen je Natjecateljski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala.

Pogledaj i ovo Ida Prester "Vi ste takvi carevi, bravo" Ida Prester snimljena u izlasku sa zgodnim suprugom, ali svi su gledali u detalj koji je nosila u rukama

Radnja nas vraća u srpanj 2014. Irka i Tolik, koji uskoro očekuju rođenje djeteta, žive u Donjecku, oko kojeg su se vodile borbe u prvim danima rata u Donbasu. Njihovo nervozno iščekivanje rođenja prvoga djeteta nasilno prekida rastuća napetost uslijed rušenja aviona MH17 nedaleko od njihovog sela. Olupina oborenog aviona i povorka ožalošćenih koji dolaze posjetiti mjesto nesreće naglašavaju nadrealnu traumatičnost trenutka.

Dok Tolikovi prijatelji separatisti očekuju da se on pridruži njihovim naporima, Irkin brat je bijesan jer sumnja da su njih dvoje izdali Ukrajinu. Irka odbija biti evakuirana čak i nakon što vojska okupira selo i pokušava izmiriti svoga brata i svoga muža tako što ih zamoli da zajedno renoviraju njihovu bombardiranu kuću.

U filmu glume Oksana Cherkashyna, Sergiy Shadrin, Oleg Scherbina, Oleg Shevchuk, Artur Aramyan i Evgenij Efremov.

U Narodnom pozorištu sinoć održana je i specijalna projekcija filma "Braća" francuske redateljice Isild Le Besco. Nekada davno, u jednom udaljenom kraljevstvu, živjela je jedna plava ptica obdarena brojnim moćima koje su osvjetljavale i štitile kraljevstvo i sve njegove stanovnike. U tom kraljevstvu je, sa svojom majkom, živjelo šest dječaka. Majka je naporno radila da prehrani svoje sinove koji su bili nemarni i neposlušni. Kada dječaci probude šumsku zvijer, ona razjareno baca kletvu na njihovo selo. Njihova majka iznenadno nestaje, a dječaci ostaju sami, da se poprave i isprave svoje greške. Dječaci kreću u potragu za plavom pticom u nadi da u kraljevstvu ponovo uspostave mir i spokoj i pronađu svoju mamu.

U ulogama su Isild Le Besco, Ulysse Le Besco, Solon Le Besco, Mathieu Pezon, Mathis Vachée, Joris Vachée, Elie Frick, Jules Daudanne, Hamza Nijemcević, Nedim Nijemcević, Danis Fejzić i Sanjin Istrefi.

Jesse Eisenberg, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala, još je u Sarajevu, uživa, kako je i sam rekao, na najdražem mu mjestu na svijetu, a danas će održati svoj Masterclass. Sutra su na programu razgovori s Jasmilom Žbanić u 11:00 i s Paul Schraderom u 17:30 sati.

U sklopu programa Open air 28. Sarajevo Film Festivala, sinoć je prikazan film "Tori i Lokita", Jean-Pierrea Dardennea i Luca Dardennea. U filmu glumi i Alban Ukaj, koji je prije projekcije pozdravio publiku u Ljetnom kinu Coca-Cola.

Iz Natjecateljskog programa – igrani film izdvajamo "Šest sedmica" Noémi Veronike Szakonyi, a u Ljetnom kinu Coca-Cola održat će se projekcija filma "Good luck to you", "Leo Grande", redateljice Sophie Hyde.

U sklopu programa U fokusu, možete pogledati film hrvatske manjinske koprodukcije, "Vizija leptira", koji je režirao ukrajinski redatelj Maksym Nakonechnyi, a između ostalih producirala i hrvatska producentica Anita Juka.

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala.

28. Sarajevo Film Festival održava se do 19. kolovoza.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Lolo Jones - 7 Lolo Jones - 3 Lolo Jones - 4 Lolo Jones - 5 +6 Lolo Jones - 11 Zanimljivosti Ima 40 godina i nikada nije spavala s muškarcem, a evo kako je to objasnila: "Nitko me ne želi"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nikolina Pišek Nikolina Ristović - 1 Nikolina Ristović - 3 Nikolina Pišek - 1 +25 Nikolina Pišek - 2 Zanimljivosti Nikolina Pišek pozirala u badiću, a uz atribute pažnju je ukrala njena definicija lijenosti: "Ja sve od navedenog"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene