sjajni naslovi

Književni predah: Donosimo pet novih knjiga uz koje će vam samoizolacija biti lakša

Naslovnica knjige Sve što je Alice zaboravila Naslovnica knjige Sve što je Alice zaboravila PR 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Naslovnica knjige Aliceina mreža Naslovnica knjige Okus čokolade u Parizu Naslovnica knjige Sve što je Alice zaboravila Naslovnica knjige Slučaj 6-4 +0 Naslovnica knjige Smrt gospođe Westaway Galerija

Donosimo vam pet novih naslovnice idealnih za skratiti vrijeme dok ste u samoizolaciji.

Brojni građani odlučili su se za samoizolaciju u vrijeme pandemije koronavirusa, a pored serija i filmova, knjige su odličan izbor za skratiti vrijeme. Donosimo vam pet knjiga koje su domaći izdavači objavili u posljednjih nekoliko dana, a toplo ih preporučamo.

Aliceina mreža - Kate Quinn

Pogledaj i ovo showbuzz Malo romantike Mrze blagdane i loše zabave i baš zato postigli su ludi dogovor koji će im potpuno promijeniti živote

U očaravajućem novom povijesnom romanu autorice Kate Quinn, dvije žene – špijunka, unovačena u čuvenu francusku mrežu Alice za vrijeme Prvog svjetskog rata, i pomalo neobična djevojka, Amerikanaka i pripadnica tamošnjeg visokog društva koja traži svoju rođakinju nestalu 1947. – udružene su u ovoj čudesnoj priči o hrabrosti i iskupljenju.

1947. U kaosu poraća, američka studentica Charlie St. Clair trudna je i neudana, a njezina ugledna obitelj samo što je se nije odrekla. Također gaji očajničku nadu da bi njezina voljena rođakinja, koja je nestala u okupiranoj Francuskoj za vrijeme rata, mogla biti živa. Zato, kad je roditelji otjeraju u Europu kako bi se riješila svog „problemčića“, Charlie bježi u London, odlučna da otkrije što se dogodilo s rođakinjom koju je voljela kao sestru. 1915. Godinu dana nakon početka Velikog rata, Eve Gardiner izgara od želje da se pridruži borbi protiv Nijemaca, a prilika joj se pruža kad je neočekivano unovače kao špijunku. Šalju je u okupiranu Francusku i ondje je obučava neodoljiva Lili, „Kraljica špijuna“, koja je na čelu velike mreže tajnih agenata.

Trideset godina kasnije, progonjena izdajom zbog koje se raspala Aliceina mreža, Eve dane provodi ogrezla u alkohol, osamljena u svojoj trošnoj kući u Londonu. Sve dok joj na prag ne bane mlada Amerikanka, izgovorivši ime koje Eve nije čula desetljećima. Zajedno kreću u potragu za istinom… bez obzira na to kamo bi ih mogla odvesti.

Okus čokolade u Parizu - Jenny Colgan

Život je sladak u ovoj toploj priči o malenoj čokolateriji u Parizu. Zora rudi iznad Pont Neufa, uličice Pariza oživljavaju, a Anna Trent je već budna. I u najljepšoj čokolateriji u Parizu spravlja najfiniju čokoladu bogatu raznovrsnim okusima za kojom luduju pariške dame, gospoda i turisti. Golema je to promjena za nju koja je godinama radila u tvornici čokolade na sjeveru Engleske. No Ana je doživjela nesreću na poslu i završila u bolnici. Ni slutila nije da će baš ondje ponovno sresti gospođu Claire, svoju nekadašnju učiteljicu francuskoga, koja joj ponudi posao u pariškoj čokolateriji koju vodi njezina mladenačka ljubav – čuveni pariški čokolatijer Thierry. I onda se sve zakotrlja. Stare se rane ponovno otvore, neke zacijele, a Anna otkrije i o sebi i o čokoladi ono što nije mogla zamisliti ni u najluđim snovima. Ponekad gorka, katkad slatka, ova će vam priča zasladiti srce i um, baš poput prave čokolade.

Sve što je Alice zaboravila - Liane Moriarty

Alice Love ima dvadeset devet godina, ludo je zaljubljena usupruga i čekaju prvo dijete – zamislite samo kako li se iznenadi kad padne u teretani (u teretani? Alice mrzi teretanu!) i saznada ima trideset devet godina i troje djece koje se ni ne sjeća. Obožavani suprug Nick je mrzi i usred razvoda su, a od sestre Elizabeth se, iz nekog razloga, neobjašnjivo udaljila. Sada mora shvatiti zašto sestra jedva razgovara s njom i kako je ona sama postala jedna od onih premršavih mama u preskupoj odjeći. Kako je u samo deset godina toliko toga pošlo po zlu? Zašto ne prepoznaje samu sebe – i, još gore, zašto joj se nova Alice ni najmanje ne sviđa? Može li sve vratiti na staro? Alice se mora prisjetiti svega što je zaboravila, ponovno izgraditi sliku cijelog desetljeća i saznati može li baš sve biti kao prije. A najviše od svega, Alice mora spoznati je li zaborav blagoslov ili prokletstvo te odlučiti je li doista moguće početi ispočetka.

Slučaj 6-4 - Hideo Yokoyama

Noćna mora koju nijedan roditelj ne bi mogao preživjeti. Slučaj koji nijedan detektiv nije mogao riješiti. Zaplet koji nijedan čitatelj ne može predvidjeti. Pet dana u siječnju 1989., roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije. Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao „Slučaj 64“ i nikad neće oprostiti vlastima neuspjeh. Tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002., načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi. Nije mogao ni sanjati što će sve otkriti. Nikada ne bi ni tražio da je znao što će pronaći.

Smrt gospođe Westaway - Ruth Ware

Ruth Ware napisala je još jedan napeti, nepredvidivi triler koji nećete moći ispustiti iz ruku. Kad Harriet Westaway primi neočekivano pismo u kojem piše da je naslijedila veliko imanje svoje bake iz Cornwalla činit će se kao da su joj sve molitve uslišene. Duguje novac utjerivaču dugova, njegove prijetnje postaju sve agresivnije i ona se mora brzo dokopati gotovine. Postoji samo jedan problem – njezini djed i baka umrli su prije više od dvadeset godina. Pismo je primila pogrešna osoba. Međutim, ona zna što će joj pomoći da na prijevaru dođe do novca. Ako je itko sposoban pojaviti se na sahrani potpune strankinje i položiti pravo na nasljedstvo koje mu ne pripada, to je ona. Harriet donosi odluku koja će joj zauvijek promijeniti život. Međutim, kad se upusti u svoju prijevaru, više nema povratka. Mora nastaviti ili riskirati da izgubi sve, čak i vlastiti život.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene