fascinantni oskarovac

Radio je kao krotitelj lavova i bio u više od 100 filmova, a frizuru je kopirao od slavnog pjevača i nosi ju cijeli život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Christopher Walken pojavio se još kao dijete u antologijskim serijama tijekom zlatnog doba televizije, a onda je nastavio graditi karijeru u filmovima.

Oskarovac Christopher Walken (77) tijekom svoje karijere duge gotovo sedam desetljeća rijetko se pojavljivao u serijama, stoga je iznenađenje što će biti dio glumačke postave nove serije "Severance". 

Pogledaj i ovo showbuzz Jeste li znali? Sve zbog slave: Otkrivena PRAVA imena Oscarovaca!

Riječ je o trileru koji je Appleov projekt, a priča se događa u Lumen Industries, kompaniji koja pokušava privatni i poslovni život ljudi podići na novu razinu. Walken tumači Burta, direktora odjela za optiku i dizajn u toj tvrtki.

Glumac, koji se rodio kao Ronald Walken 31. ožujka 1943., započeo je karijeru još kao dijete. Pojavio se u brojnim antologijskim serijama i showovima tijekom zlatnog doba televizije. Nakon što je bio dio skeča u emisiji "The Colgate Comedy Hour", odlučio je postati glumac. 

Prvu redovitu ulogu je dobio kao desetogodišnjak u televizijskom showu "The Wonderful John Acton" u kojem je tumačio Kevina Actona. Zanimljivo je da je kao tinejdžer radio kao krotitelj lavova u cirkusu, a kad je imao 15 godina, svidjela mu se frizura legendarnog pjevača Elvisa Presleyja, pa ju je kopirao i otad ju nije mijenjao. 

Inače, Walken se pojavio u više od 100 filmova, a posljednji put bio je na televiziji 2014. u NBC-jevu specijalu "Petar Pan Live!". Glumac ne razmišlja o mirovini i nedavno ga je publika mogla gledati u komediji "Rat u kući". Trenutačno je aktualan film "Percy", u kojem tumači glavnu ulogu, a krajem godine ćemo ga moći gledati u romantičnoj drami "Wild Mountain Thyme" skupa s Emily Blunt i Jamiejem Dornanom.

Osim Christophera, u novoj seriji "Severance" uloge igraju Adam Scott, Patricia Arquette, John Turturro, Tramell Tillman, Jen Tullock, Zach Cherry i Britt Lower. Produkcija je najavljena za ovaj mjesec, a izlazak  serije trebao bi biti tijekom sljedeće godine. 

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Keri Russell (Foto: Getty Images) Keri Russell (Foto: Getty Images) Keri Russell i Scott Speedman (Foto: Getty Images) Keri Russell (Foto: Screenshot) +6 Keri Russell (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Njezine kovrče bile su zaštitni znak kultne serije, a pogledajte kako danas izgleda nekad omiljena Felicity

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene