"Mačak u čizmama: Posljednja želja"

Poznati Hrvati uživali su sa svojom djecom na premijeri dugoočekivanog nastavka omiljenog animiranog filma

Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 2 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 2 PR 1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 1 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 3 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 4 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 5 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 6 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 7 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 11 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 12 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 15 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 8 +5 Premijera animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja - 9 Galerija

Na premijeri animiranog filma "Mačak u čizmama: Posljednja želja" pojavili su se brojni poznati Hrvati sa svojom djecom.

U subotu, 3. prosinca u Cineplexxu City Center one Zagreb East održana je premijera dugoočekivanog nastavka animiranog filma iz tvornice DreamWorks Animation – "Mačak u čizmama: Posljednja želja" iz Sherove franšize bajki. Ovo je nastavak velike filmske priče iz 2011. o vrhunskom borcu, omiljenom romantičaru i ljubitelju mlijeka koji ne zna za strah.

Mačka u čizmama požurili su pogledati brojni poznati sa svojom djecom: Ana Majhenić, Matko Knešaurek, Jan Kerekeš, Ervin Baučić, Iskra Jirsak, Dražen Bratulić, Nikola Nedić, Nenad Polimac i influencer Daniel Dizdar.


Kada Mačak u čizmama sazna da je iskoristio osam od svojih devet života, kreće na putovanje kako bi pronašao mističnu Posljednju želju i vratio živote koje je izgubio. U avanturu s njime kreću Kitty Meka Šapa i njegov novi pratitelj Perro, terapijski pas koji je bio maskiran u mačka u domu Mama Lune, a sve dok bježi od novih neprijatelja koji ga pokušavaju loviti zbog njegove reputacije nakon prvog filma.

Neodoljivu avanturu "Mačak u čizmama: Posljednja želja" režirao je Joel Crawford, koji je zaslužan za režiju animiranih hitova Croods 2: Novo doba (2020.) i Trolovski praznici (2017.). Osim režije, radio je na drugim animiranim hitovima kao scenarist i pomoćni scenarist na franšizi Kung Fu Panda (2008.), Trolovi (2016.), Spužva Bob Skockani: Spužva na suhom (2015.) i mnogim drugima. To znači da smo u sigurnim rukama iskusnog pripovjedača animiranih komedija.

Osim Crawforda, kao pomoćni redatelj uskočio je Januel Mercado, koji je isto tako već radio na filmovima Kung Fu Panda 2 (2011.), Croods 2: Novo doba (2020.) i ostalim animiranim ostvarenjima. Iskustva u stvaranju novog animiranog hita zasigurno ne manjka.


Neustrašivi avanturist Mačak u čizmama prvi put se pojavio u filmu Shrek 2 (2004.) i svoje pustolovine nastavio u ostala dva nastavka serijala o Shreku, a 2011. je dobio svoj samostalni film Mačak u čizmama (2011.) i animiranu seriju Avanture Mačka u čizmama (2015.).

Mačak u čizmama: Posljednja želja primjer je vrhunske animacije i jedinstvene komedije smješten u svijet bajki i neočekivanih junaka i zlikovaca u obličju poznatih likova iz priča.

U originalnoj verziji filma na engleskom jeziku holivudski šarmer Antonio Banderas posuđuje glas Mačku u čizmama, dok njegovoj simpatiji Kitty Mekoj Šapi svoj glas posuđuje Salma Hayek. Antoniju Banderasu i Salmi Hayek ovo je sedmi zajednički film, no najpoznatiji su svakako Desperado (1995.), Bilo jednom u Meksiku (2003.) i naravno – Mačak u čizmama (2011.).

Ervin Baučić, koji je u sinkroniziranoj verziji na hrvatskom jeziku utjelovio glas mačka, izjavio je: "Već tijekom produkcije moglo se vidjeti da će film biti izuzetan, ali ono što me dočekalo na ekranu na samoj projekciji iznad je svih mojih očekivanja. Nevjerojatna animacija, likovi kao da su živi, užitak za cijelu obitelj. Uživali smo podjednako moja curica, žena i ja."

Iskra Jirsak utjelovila je lik Kitty Meku Šapu, Dražen Bratulić lik Jacka Hornera, a Robert Ugrina i Jan Kerekeš tatu medvjeda i bebu medvjeda. Režiju potpisuje Luka Rukavina, a za prijevod i adaptaciju dijaloga zaslužna je Dora Jakobović.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene