Prvi na našoj listi

Blagdanska priča koja je blizu savršene: Ultimativni feel good film za ugodnu večer ispod dekice s čašom vina

Cameron Diaz, Jude Law, film Holiday Cameron Diaz, Jude Law, film Holiday Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Cameron Diaz, Jude Law, film Holiday Galerija

Ove feel good dane započinjemo filmom Ljubav i praznici, i što se božićnih filmova tiče, ovaj film je blizu savršenog.

''Ljubav i praznici'' je romantična božićna komedija redateljice Nancy Meyers iz 2006. godine. Pratimo dvije žene (Cameron Diaz i Kate Winslet) koje na dva tjedna zamijene živote i svoje domove, kako bi pobjegle od ljubavnih problema koje ih zateknu u isto vrijeme. Film odiše toplinom i pravim blagdanskim ugođajem što doprinosi tom feel good osjećaju kod gledatelja. Ima sve elemente božićnog filma kao što su idilična koliba prekrivena snijegom, ljubavne probleme, zgodnog glavnog glumca (Jude Law), novogodišnje odluke, božićne pjesme, romantiku, puno suza, i par zapleta.

Pogledaj i ovo Camron Diaz - 2 kakvo iznenađenje! Velika vijest u životu glumice koja se povukla iz posla koji ju je proslavio, divnu novost dočekala je u tajnosti!

Više od 15 godina nakon pojavljivanja filma ''Ljubav i praznici'', možemo reći da ovo nije samo romantični film, nego je i provjera stvarnosti. Glavni likovi su dvije žene koje kroz film i promjenu od dva tjedna dožive neku vrstu katarze. Lako se poistovjetiti s filmom jer se svatko od nas našao u sličnim situacijama gdje smo morali zastati i evaluirati svoju vlastitu vrijednost. Narativne promjene su konstantne i scenaristica i redateljica su napravile dobar posao kako da učine dvije različite priče kohezivnim kako bi film bio gledljiv. Ovakva vrsta filmova nema toliku kreativnu težinu što se tiče režije i scenarija, ali on ima toplinu koja nas konstantno privlači.

Uvijek šarmantna Cameron Diaz utjelovljuje lik Amande, bogate i uspješne holivudske montažerke trailera koja saznaje da je dečko vara. Diaz sa svojom hiperaktivnom osobnošću i izraženom mimikom igra ovaj lik na humoristično simpatičan način. Njezina živčanost se vrlo dobro prenese na male ekrane, i jednostavno nam je u potpunosti jasno tko je ona kao lik, tko je ona kao žena. Njezina sušta suprotnost je lik Iris koju je oživjela sjajna Kate Winslet. Za razliku od Amande, Iris je lik sa kojom se većina žena može poistovjetiti. Nema savršeno sređen život, izgleda pristupačnije, i njezina pojava je jednostavno prirodnija. Winslet je jedina koja uvijek svoj lik igra s takvom lakoćom koja se osjeti i preko ekrana. Njezin vedar duh, i šarmantni smisao za humor, čine je možda i najboljim likom u ovom filmu.

Ljubav i praznici je ultimativni feel good film za ugodnu večer ispod dekice s čašom vina. Njegova kvaliteta je u osjećaju koji probudi u gledateljima, te u njegovoj univerzalnosti. Govori o tome kako i žena u Hollywoodu i ona na drugom kraju svijetu u Londonu, ima iste brige i nedaće. Ovaj film, kao i većina romantičnih komedija, nije realan. Upravo to je najveći razlog zašto je ovo jedan od najgledanijih filmova za vrijeme blagdana. Ne tražimo realizam u ovakvim filmovima, nego happy end koji nije čest u stvarnom životu. Osjećamo se toplo dok ga gledamo, i odmori nam mozak koji je prenatrpan svakodnevnim informacijama. Ljubav i praznici je prvi na našoj listi, i nadamo se da će biti i vama.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry, Meghan Markle Meghan i Harry - 4 Meghan i Harry - 3 Meghan i Harry - 2 +23 Meghan i Harry - 1 Preporuke Jesmo li u prvim epizodama dokumentarca o Harryju i Meghan uopće saznali nešto novo o njima, osim što su podijelili neviđene privatne fotografije i snimke?

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Hugh Grant - 3 Hugh Grant - 1 Hugh Grant - 2 Oli Green, Sienna Miller i Hugh Grant +18 Hugh Grant i Anna Eberstein (Foto: Profimedia) Preporuke Slavni šarmer otkrio s kojom se to scenom omiljenog filma posebno mučio, danas je svi obožavaju, a on je ne može smisliti!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene