Najzabavniji božićni film

Divlja noć’: Najzabavniji božićni film kojeg ćete gledati ove godine

PR PR Foto: PR

Pripremite kokice, jer David Harbour u ulozi Djeda Božićnjaka dolazi spasiti Božić u stilu John McClanea iz ‘Umri muški’

Od 87North, producenata filmova Brzina metka, Nobody, John Wick, Atomska plavuša, Deadpool 2 i Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw dolazi blagdanska akcijska komedija koja dokazuje da se uvijek trebate kladiti na crveno.


Nakon što tim plaćenika upadne na bogato obiteljsko imanje obitelji Lightstone na Badnjak, uzimajući sve unutra kao taoce, tim nije spreman za iznenadnog suparnika: Djed Božićnjak je na terenu, i pokazat će im da ovaj djedica nije svetac.

PR PR Foto: PR

 

Redatelj kao stvoren za akcijski božićni film


Osobu koja bi ovakvu ideju prenijela na veliko platno, producenti David Leitch, Kelly McCormick i Guy Danella pronašli su u redatelju Tommyju Wirkoli. Budući da je film Divlja noć zahtijevao nekoga tko će moći prikazati balans opakog akcijskog filma gdje se može povezati s likovima na emotivnoj razini, i uz dodatak fantastičnog lika kao što je Djed Božićnjak, Wirkola je bio očit izbor zbog svojih ranijih filmova.


Norveški redatelj Tommy Wirkola poznat je po svojim uspješnim i sada već kultnim žanrovskim ostvarenjima Mrtvi snijeg (Død snø, 2009.), Ivica i Marica: Lovci na vještice (Hansel & Gretel: Witch Hunters, 2013.) i Izlet (I onde dager, 2021.), stoga nije čudno što je producentima bio prvi izbor za redatelja. Prema riječima producenata, scenarij je bio kao da ga je Wirkola sam napisao.

PR PR Foto: PR

Tko je tko u filmu?


Djeda Božićnjaka glumi David Harbour (Čudnije stvari, 2016., Black Widow, 2021.), ali ovaj Djedica nije klasičan lik kojeg poznajete. Ovdje je on osim što je zlatna srca i nagrađuje one koji su bili dobri, zaštitnik i ratnik sa vikinškom prošlošću koji je je izgubio vjeru u ljude zbog prevladavajućeg konzumerizma i pohlepe. Ali situacija ga natjera da se vrati u formu ratnika koji je nekad bio.

PR PR Foto: PR

John Leguizamo (John Wick franšiza, Spawn, 1997.) glumi Scroogea, vođu tima plaćenika koji uzimaju za taoce sve prisutne. Iako je to planirao jako dugo, nije računao na Božićnjaka koji će mu igrom slučaja pomrsiti planove, te će sve više gubiti kontrolu nad situacijom.


Alex Hassel (Dečki, 2019., Cowboy Bebop, 2021.), Alexis Louder (Watchmen, 2019., Iza rešetaka, 2021.) i Leah Brady (Erin’s Guide to Kissing Girls, 2022., Akademija kišobrana, 2019.) su obitelj Lightstone koja se nalazi u centru priče i kojoj Djed Božićnjak pomaže protiv uljeza koji ih drže kao taoce.


Beverly D’Angelo (Godišnji odmor snova, 1983., Generacija X, 1998.) glumi matrijarha ludo bogate i beskrupulozne Lightstone obitelji, od kojih se samo nekoliko članova razlikuje po svojoj pohlepi za moći i novcem.

Akcijska komedija u duhu Božića


Kako je film radila ekipa zaslužna za jedne od najboljih akcijskih filmova u proteklo vrijeme (John Wick, Nobody, Deadpool 2…), ovaj film isto tako ostaje u istom duhu izvrsno koreografiranih akcijskih scena sa jednako izvrsno srži priče o Božiću koja je centralni dio svega.
Divlja noć je zajamčeno najluđi i najzabavniji film ove blagdanske sezone u duhu Božića kao što je 1988. bio Umri muški (da, to je božićni film) a za potpuno uživanje, svakako se preporuča pogledati ga u punoj kino dvorani uz prijatelje i hrpu grickalica.

U KINIMA OD 1.12.

Trailer: https://kinofilm.hr/video/divlja-noc/

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene