Filmski klasik

Briljantin: Bezvremenski filmski hit žrtva je teorije zavjere

Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia) 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia) +0 Briljantin (Fotografija: Profimedia) Galerija

"Briljantin", jedan od omiljenih filmova u povijesti Hollywooda, snimljen je prije 40 godina, a s vremenom su o njemu nastale i zanimljive teorije zavjere.

Internet je mjesto na kojem brojne teroije zavjere pronalaze svoje mjesto, a jedna od njih tiče se kultnog filma "Briljantin", od čijeg je snimanja prošlo već 40 godina.

Pogledaj i ovo Olivia Newton-John (Foto: Screenshot) Ne predaje se Ne gubi nadu, no liječnici nisu optimistični: Teško bolesna glumica priznala kako plače od bolova

Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia)

Tako se pojavila priča kako je glavni ženski lik Sandy, koju je glumila Olivia Newton-John, zapravo bio mrtav prije susreta s Dannyjem, odnosno Johnom Travoltom. Zbunjujuće, zar ne?

U službenoj pjesmi filma spominje se da se Sandy zamalo utopila i da joj je Danny spasio život, no spomenuta teorija opovrgava tu priču.
"Budući da se utopila, njezinu je mozgu nestalo kisika, pala je u komu i doživjela vrlo realističnu fantaziju u kojoj su se ona i Danny zaljubili i proveli zajedno godinu u srednjoj školi", glasilo je objašnjenje teorije.

Briljantin (Fotografija: Profimedia) Briljantin (Fotografija: Profimedia)

Teoriju ju komentirao slavni Travolta i otkrio kako mu se teorija zapravo sviđa, iako ne drži vodu: “Obožavam je, imaju odličnu maštu. Takve se stvari jednostavno pojave kad je u pitanju nešto bezvremensko. Zabavna mi je ta ideja, ali poznajem scenariste i bio sam tamo, pa ne mogu previše vjerovati u nju", rekao je za USA Today.

Autor knjige po kojoj je film snimljen Warren Casey, ujedno i jedan od scenarista, teoriju je potpuno odbacio.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene